Ihkate Eesti sünnipäevaks kiluleiva, kartulisalati ja küpsisetordi kõrvale midagi uut ega pelga näputööd? Meisterdage tillukesi tikuvõileibu. Juhatust jagavad kokad, kes katavad presidendi vastuvõtu suupistevaagnad.
NÄDALA RETSEPTID ⟩ Elagu Eesti!
Kui hakatuseks tervituspits või pokaal kihisevat Eesti ja ka Ukraina auks tõstetud, ootab pidulaud. Kiluleib, kartulisalat, võileivatort, täidetud munad, sült, küpsisetort, kohupiimakook – kuidas kellelgi kodus kombeks. Kuid alati võib lihtsat kodust klassikat täiendada, olgu või päevakohaselt presidendi vastuvõtu suupistetest inspireeritud miniampsudega. Oleksite siis justkui ise Estonia teatri- ja kontserdimajas ära käinud.
Ennekõike teeb tänavuse peolaua eelmistest erilisemaks kokkade meeskond, sõnab presidendi kantselei peakokk Taigo Lepik, kes seal köögivägesid juhatab. Enamik neist kuulub Eesti esimesse kokkade ja magusameistrite võistkonda, mis eesotsas restorani Horisont peakoka Marko Sõmeraga esindab meid järgmisel aastal kokkade olümpial Culinary Olympics Saksamaal.
Varasemate kordadega sarnaselt saab presidendi vastuvõtu köögis «sõna» Eesti kokaõpilaste meistrivõistlustel aasta noorkoka tiitliga pärjatud kokk, seekord tunamullune võitja Joosep Järvmaa.