GALERII ⟩ Tallinnas avati Baltikumi suurim koostöötamisekeskus

Kodu.postimees.ee
Copy

Sel nädalal avas Workland Fahle kvartalis Baltikumi suurima koostöötamiskeskuse, kus on kokku töökohti pea 300 inimesele. Ajaloolisse paberivabrikusse rajatud keskus on viies Worklandi ühiskontor Tallinnas ja 13-s kogu Baltikumis.

Worklandi asutaja ja juhatuse esimehe Indrek Hääle sõnul ei ole tänases jahenevas majanduskliimas nõudlus kvaliteetsete täisteenusega kontoripindade vastu kahanenud, pigem vastupidi.

Indrek Hääl.
Indrek Hääl. Foto: Workland

«Ettevõtted näevad vajadust kulude kokkuhoiuks. See tähendab, et otsitakse võimalikult head hinna ja kvaliteedi suhet, paindlikke lepingutingimusi ja mugavat asukohta. Turuolukorrast lähtuvalt oleme loonud lahendusi, kuidas oleks võimalik töökeskkonda parandades bürooruumidega seonduvatelt kuludelt säästa. Võib seega öelda, et majandusolukord on andnud meile võimaluse kasvada,» sõnab ta.

Nõudlus paindlike kontoripindade vastu on kõrge mitte ainult Tallinnas, vaid kogu Baltikumis, eriti aga Riias, kus Workland avas veebruari alguses ka uue keskuse – Workland Verde.

«Läti turul on nõudlus märgatavalt suurem kui pakkumine. Pilt on väga hea ka Leedus, kus meie kuue keskuse täituvus on üle 90 protsendi,» kommenteerib Hääl koostöötamiskeskuste turuolukorda lähiriikides.

Worklandi juht täiendas, et kui paari aasta eest otsisid koostöötamiskeskusest endale kontorit valdavalt väiksemad tiimid, siis nüüdseks pöörduvad nende poole ka suuremad, üle 20 töötajaga ettevõtted. «Samas saavad koostöötamiskeskuses suurettevõtetele omast interjööri ja mugavusi endale lubada ka vabakutselised ja 1-2 töötajaga ettevõtted,» lisab Hääl.

Hääle sõnul otsustas meeskond rajada uue keskuse just Fahlesse, sest ärikvartal asub linna tuiksoonel kesklinna vahetus läheduses. «Workland Fahle on hea alternatiiv neile, kellele on mugav liigelda veidi südalinnast eemal Ülemiste suunal, kuid kes eelistavad suuremale linnakule personaalsemat töökeskkonda,» selgitab ta.

Ajaloolise hõnguga Workland Fahle kolmel ja poolel korrusel on kõrgete lagedega valgusküllased julge interjööriga avatud planeeringuga koostöötamisalad ning kümned eri suuruses privaatkontorid.

Lisaks telefoniboksid kõnedeks ja kõik muu kaasaaegse kontori juurde kuuluv alates reguleeritavast lauast-toolist internetiühenduse ja kohvimasinani, hulgaliselt puhkenurki ning kohviku-atmosfääriga köök.

Nõupidamisi saab korraldada 11 koosolekuruumis, millest kõige erilisem asub kunagises paberivabriku happevannis. Spordisõprade rõõmuks on keskuses jõusaal. Silmapaistva interjööri autor on UDDU Arhitektid partner ja sisekujundaja Taavi Aunre.

Hääle sõnul on kaasaegne ja töötamist soodustav keskkond oluline osa Worklandi koostöötamiskeskuse olemusest, mille kõrval on oluline roll kogukonnal. «Koostöötamine tähendab lisaks igapäeva ülesannete lahendamisele omavahel kontaktide loomist ja networkimist, kogemuste jagamist ning üksteise toetamist. Selle soodustamiseks korraldame oma liikmetele koolitusi, ühised hommikusööke ning soovi korral saavad kogukonna liikmed töötada ka teistest Worklandi keskustest kogu Baltikumis,» lisab Hääl.

Workland on suurim koostöötamiskeskuste võrgustik Baltikumis, kuhu kuulub nüüd 13 keskust, neist viis Tallinnas – peagi avatav Hobujaama, Vabaduse, Maakri 19 ja Maakri 25 –, kaks Riias, viis Vilniuses ja üks Kaunases. Worklandi suurim osanik on investeerimisettevõte BaltCap koos ettevõtte asutaja ning tegevjuhtkonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles