Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

TEE MÄRKMEID Eesti kokk jagab ametitarkust! Siin on tema imemaitsva hernesupi retsept

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Nõo Lihatööstuse tehnoloog ja tunnustatud kokk Marko Kokmann jagab suitsutatud ribist või seakoodist valmistatud maitsva hernesupi retsepti vastlapäevaks.

Vaja läheb:

300 g kuivatatud kollaseid poolitatud herneid

150 g odrakruupe

4 l vett

1,5 kg suitsutatud ribi, seakooti või suitsukonte (kus on ka veidi liha küljes)

150 g sibulat

300 g kartulit

150 g porgandit

2 tl kanget sinepit

maitserohelist

soola

Supi valmistamisega tuleb alustada juba eelmisel õhtul, pannes herned ja kruubid ööseks suurde kaussi külma vette likku. Järgmisel päeval pane potti vesi koos suitsutatud ribi või seakoodiga ning kuumuta seda aeglaselt keemiseni. Kuna hernesupi valmistamine on ajamahukas tegevus, siis võib selle kogust suurendada ja panna järgi jääv osa steriliseeritud puhtasse purki, kus seda saab säilitada nagu hoidist.

Toimi järgmiselt:

  1. Eemalda hoolikalt leeme pinnale tekkinud vaht. Lisa supile leotatud ja loputatud kruubid ning herned. Kuumuta poti sisu uuesti keemiseni. Seejärel alanda kuumust ja kata pott kaanega ning keeda suppi tasasel tulel umbes tund aega.
  2. Samal ajal haki peeneks või riivi jämeda riiviga sibulad, porgandid ja kartulid. Soovi korral võid sibula ja porgandi õlis läbi praadida. Aseta ka köögiviljad potti ja keeda suppi veel umbes pool tundi, kuni kõik komponendid on pehmed. Järgmisena võta liha potist välja ja eemalda kondid. Lõika liha peenikesteks tükkideks ja lisa uuesti supile.
  3. Maitsesta suppi soolaga ning lisa veel veidi kanget sinepit. Kui on soov anda supile päikseliselt kollakas värvus, siis lisa selle valmimise lõppetapis veidi kurkumit. Serveerides puista peale maitserohelist.
Tagasi üles