INSPIRATSIOONIPÄEV Eesti floristikamaastiku tipud jagavad uusi mõtteid ja silmailu

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

21. märtsil toimub inspiratsioonipäev Õite Aeg, kus saab kaasa elada erinevate lillekasvatajate, edasimüüjate, lillepoodide ja floristikaga seotud ettevõtete esindajate diskussioonidele Eesti floristikamaailma hetkeolukorra valukohtadest ja võimalustest.

Inspiratsioonipäeva korraldaja, Pulmalill OÜ omanikud ja Eestit edukalt rahvusvahelistel lilleseade võistlustel esindanud floristid Aire Reenumägi ja Anu Peri peavad inspiratsioonipäeva oluliseks tähiseks Eestis: «Oleme Eestis korraldanud erinevaid demonstratsioonesinemisi, kus mainekad rahvusvahelised või Eesti floristid näitavad uusi trende ja loovad laval põneva kimbu või muu lilleteose. Seekord teeme ka seda, tuntud hollandi florist Hans Zijlstra on laval kaks korda, luues mitmeid erinevaid lilleseadeid, kuid varem ei ole floristid kokku tulnud selleks, et rääkida ja arutada floristika kui valdkonna arengu üle,» ütleb Aire Reenumägi.

Paneeldiskussioonides arutletakse teemadel, kuidas muutunud majanduslikes oludes ellu jääda, kuidas kujuneb lille hind, millised on lahendused ja mida teha, et klient jätkuvalt lillekunsti nautida saaks. Inspiratsioonipäeval räägib mitu ettevõtet oma kogemus- ja eduloost. Lisaks tutvustatakse koolilastele suunatud GreenBee Foundation looduslähedast õppeprogrammi.

Inspiratsioonipäeva Õite Aeg raames saab kaasa elada lilleseadevõistlusele DARE TO BLOOM, mis saab teoks tänu Naranjo Roses roosikasvatusele Ecuadorist. Lilleseadevõistlusel osaleb 10 Eesti floristi, kelle võistlustööde tegemist saab päeva jooksul jälgida. Võitja väljakuulutamine ja võistlustööde esitlemine toimub päeva lõpus.

Inspiratsioonipäeva üldisem eesmärk on pakkuda kõigile floristikavaldkonnas tegutsevatele ettevõtjatele, floristidele, õppuritele ja lillekunsti harrastajatele või muidu lillehuvilistele uusi mõtteid, leidlikke ideid ja silmailu.

«See, kas floristika on kunst või käsitöö, on lõpuni kokku leppimata, samamoodi nagu Eestis on kokku leppimata, kas floristika kui valdkonna areng on kultuuri-, maaelu- või majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi vastutusalas,» sõnab Pulmalill OÜ kaasomanik, florist Anu Peri.

«Inspiratsioonipäev on kummardus kõikidele floristidele ja teistele igapäevaselt lilleilu loovatele inimestele. Floristikast räägitakse Eestis tänamatult vähe. Eesti floristid esindavad Eestit rahvusvahelistel võistlustel, see tähendab, et floristika tase on siin võrreldav muu maailmaga,» ütleb Anu.

Inspiratsioonipäeva moderaator on meisterflorist Anneli Jürioja. Inspiratsioonipäeva korraldaja on OÜ Pulmalill ning päeva eestvedajateks floristid Aire Reenumägi ja Anu Peri.

Inspiratsioonipäev toimub 21.03.2023 kl 10-17 Eesti Rahva Muuseumis Tartus.

Kava ja lisainformatsiooni leiab Pulmalille FB lehelt või piletikeskkonnast Fienta.

Inspiratsioonipäeva info: Anu Peri anu.pulmalill@gmail.com, tel 528 8668

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles