Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kas ohtlik säästutrend? Munade säilitamiseks on hakatud neid külmkuivatama

Copy
Külmkuivatatud toiduained. Pilt on illustreeriv.
Külmkuivatatud toiduained. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Peaaegu kõik on täna kallim kui aasta tagasi – eriti munad.

Toidukaupade hinnatõus on pannud inimesed mõtlema, kuidas toitu paremini ja pikemalt säilitada. Kui õnnestub poest või turult hea hinnaga suurema hulga mune leida, siis ehk leidub ka võimalus neid pikalt säilitada. Ühe lahendusega on lagedale tuldud, nimelt on hakatud mune külmkuivatama. 

Tegemist on üsna uue kuid populaarse trendiga. Ainuüksi TikToki platvormil on vastavasisulisi videoid vaadatud üle 850 miljoni korra. Enamikus neis on näha, kuidas kuivatamise käigus pulbriks muutunud muna hommikusele röstsaiale pannakse ja nahka pistetakse. Kuid trend tekitab terviseekspertides muret.

Tagasi üles