Kass oleks Lääne-Virumaal peaaegu korteri maha põletanud

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Möödunud nädalal olid päästeametil ja G4Si patrullidel käed-jalad tööd täis. Tulehäireid tuli Põlvamaalt, Lääne-Virumaalt, Raplamaalt, Võrust ja Tallinnast.

Tallinna korterist edastus tulehäire ja kuna kontaktisik telefonile ei vastanud, saadeti kohale patrullekipaaž. Ekipaažil õnnestus kliendiga ühendust saada fonoluku kaudu ning läbi selle oli kuulda häiresignaali, kuid klient teatas, et abi ta ei soovi. Mõne aja möödudes lasid naabrid patrullekipaaži siiski trepikotta ja seal oli tunda tugevat kärsahaisu. Kuna oli teada, et korteris viibib inimene, siis patrullekipaaž kutsus kohale nii päästeameti kui ka kiirabi. Päästeamet sisenes korterisse, kus selgus, et seal viibinud kaks isikut olid söögi panniga pliidile pannud ning ise magama jäänud. Kuna korter oli paksult suitsu täis, siis päästeamet aitas ruume tuulutada ning kiirabi vaatas korteris viibinud isikud üle.

Lääne-Virumaa korterist tuli tulehäire, kui kedagi kodus polnud. Kontaktisiku sõnul pidid lapsed peagi koju jõudma ja olukorda kontrollima. Laste koju jõudes anti teada, et midagi ei põle, kuid tuba oli tossu täis. Selgus, et pliit oli sisse lülitunud ning pott pliidil tossama hakanud. Korteris on induktsioonpliit ja eeldatavalt oli kass pliidil kõndinud, mille tõttu lülitus see sisse.

Möödunud nädalal tuli tulehäire veel Põlvamaa eramust, Raplamaa ridaelamust ja Võrust. Seega palub päästeamet mitte jätta kodust lahkudes asju pliidile ja ühendada elektriseadmed pistikust lahti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles