KUUM KOHT Haapsalus valmiva mereäärse uusarenduse korteritest on üle poole juba ära napsatud

Kodu.postimees.ee
Copy
Haapsalusse kavandatav Marienholmi elamukvartal.
Haapsalusse kavandatav Marienholmi elamukvartal. Foto: Scandium Kinnisvara

Ostjate huvi Haapsalu Marienholmi elamukvartali vastu on olnud suur. Broneeritud on juba kaks kolmandikku esimese etapi korteritest ning ehitusega plaanitakse alustada suvel.

Haapsallu Suure Viigi tervele vasakule kaldale, mis seni on olnud suletud ala, arendatakse uut elukeskkonda. Lisaks õhulise arhitektuuriga madalatele kortermajadele on piirkonda kavandatud sadamakaid, ujumiskoht, rekreatsioonialad ja tulevikus ka elegantne spaahotell. Esimeses etapis rajatakse 50 eksklusiivset merevaatega korterit suurusega 25–100 ruutmeetrit. Korterid hakkavad tänu poolsaare pikergusele kujule paiknema vaid 20–30 meetrit merest ning neil on suured klaasitud rõdud, avarad merevaadetega nurgaaknad, maalilised katuseterrassid ning läbi kahe korruse sirutuvad elutoad.

«Marienholmi projekti vastu on olnud väga suur huvi. Selleks, et saaksime selle inspireeriva projektiga heas tempos edasi liikuda, kaasasime möödunud nädalal erainvestoritest finantspartnerid. Marienholmi investoriteks said mitmed tuntud ja edukad Eesti ettevõtjad, aga ka mitmed investeerimisteemade eestkõnelejad, nagu Kristjan Liivamägi ja Marko Oolo,» rääkis Scandium Kinnisvara tegevjuht Maido Lüiste.

Investorite kaasamine projektiettevõttesse annab tema sõnul raha paigutajatele võimaluse osaleda arendusprojekti edukuses; arendajale annab aga võimekuse liikuda projektiga kiiremini ehitusetappi.

Marienholmi mastaapse arenduse visiooni väljatöötamisel oli Scandiumi oluliseks partneriks WhatIfi meeskond eesotsas Juhan Kangilaski ja Maria Freimanniga. Nüüd teevad projektiga aktiivselt tööd sellised tunnustatud loometiimid nagu 3+1 Arhitektid, TajuRuumi maastikuarhitektid ja sisearhitektuuri poolel KAMP Arhitektid.

Esimeste majade valmimine poolsaarele on planeeritud 2024. aasta sügisesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles