Põhja-Tallinna suurejoonelises majas müüakse mõnusat korterit

Kodu.postimees.ee
Copy
Elutuba.
Elutuba. Foto: city24.ee

Karjamaa asumi alguses, Kalamaja vahetus läheduses, müüakse ajaloolises kortermajas omanäolist kodu.

Paksude välisseinte ja ilusa arhitektuuriga hoone on valminud 1915. aastal arhitekt Aleksander Jaroni projekti järgi. Hoone kuulub Peeter Suure merekindluse rajamisega seoses kavandatud üleajateenijate elamukompleksi.

Kortermaja.
Kortermaja. Foto: city24.ee

Linnak oli planeeritud kümnest tüüpprojekti järgi ehitatavas hoonest, projektides esineb ka marginaalseid erinevusi plaanilahenduses ja fassaadidetailides. 1909. aastal valminud projekti autoriks oli Peterburis sündinud arhitekt Aleksandr Jaron, kellele jäi see viimaseks teadaolevaks projektiks Tallinnas. Ehitustegevus toimus aastatel 1914-1915, plaanitud kümnest hoonest jõuti valmis ehitada vaid kolm.

Köök.
Köök. Foto: city24.ee

Kõnealune korter on 2019. aastal põhjalikult renoveeritud ja väga mugava planeeringuga ning kõrgete lagedega, mis muudavad korteri avaraks ning valgusküllaseks. See on kujundatud stiilseks ning hubaseks koduks väiksemale perele, kus on piisavalt ruumi ka omaette olla ning laiadel aknalaudadel õues toimuvat imetleda või näiteks raamatut lugeda. Aasta soojemal ajal on mugavaks kodu pikenduseks roheline terrass, kus olemist nautida.

Kontor.
Kontor. Foto: city24.ee

Loe lisaks ja vaata fotosid ajaloolisest korterist SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles