PILK PEALE ⟩ Populaarne kiirmoebränd Reserved avaldas oma esimese kodukollektsiooni

Madis Kartau
, reporter
Copy
Klassikaline kollektsioon.
Klassikaline kollektsioon. Foto: Reserved

Poola kiirmoebränd Reserved on esimest korda oma ajaloos välja tulnud kodu ja selle sisekujunduse jaoks mõeldud kollektsiooniga.

«Reserved Home» kollektsioone eristab esteetiline järjepidevus. Valida saab kolme eri sarja vahel: klassikaline, romantiline ja minimalistlik. Igal neist on oma originaalne stiil, hoolikalt valitud värvigamma ja viimistletud detailid.

Klassikalist sarja iseloomustab universaalne disain kaasaegsesse kodusse, mis täiendab hõlpsalt igat tüüpi interjööri. Sarja tooted on neutraalsetes beežides ja hallides toonides, õrnalt on lisatud ka vanaroosat värvi. Kvaliteetsetest materjalidest valmistatud esemete seast leiab nii köögitarbeid, aksessuaare, tekstiile, sametist dekoratiivpatju, kalasabamustrilisi tekke, aga ka käterätte, hommikumantleid ja vannitoamatte.

Keraamika on toodetud Lubiana tehases Poolas. Söögitoa aksessuaaride hulgas on ka klaasid, mis on toodetud Poola kõrgelt hinnatud ning enam kui saja aastase traditsiooniga Krosno klaasitehases. Lisaks leiab klassikalisest sarjast ka marmortooteid nagu lambid, lillepotid, lõikelauad ja küünlajalad. Kollektsioon hõlmab ka õrnalt suitsuses värvitoonis kurvilisi vaase.

Kõike eelnevat on täiendatud koduriietega – naistele leiab kollektsioonist roosade, valkjate ja mustade toonidega hommikumantlid, öösärgid ja aluspesu ning meestele musta ja halli värvi hommikumantlid.

Minimalistlik kollektsioon on kui tõeline ood harmooniale ja funktsionaalsusele. Sellest leiab neutraalsetes toonides praktilised esemed, mille valmistamisel on kasutatud looduslikke materjale nagu puuvill, bambus, akaatsia puit, kiltkivi ja travertiin. Märkimisväärne rõhk on ka tekstuuridel. Vahvlikangad ja musliin annavad edasi Skandinaavia karmi ja Jaapanile omast pragmaatilist olemust.

Kollektsiooni tuumaks on orgaanilised hallid ja beežid varjundid, mida on täiendatud tagasihoidliku rohelise ning ebakorrapäraste, kuid soojade puidunootidega.

Sarjas on ka minikollektsioon kassidele ja koertele. Funktsionaalsed keraamilised kausid, hoiukonteinerid, sisalist kraabitsad, naturaalsest mererohust mänguaedikud, nöörist ja puidust mänguasjad ei paku mitte ainult rõõmu meie lemmikloomadele, vaid sobivad suurepäraselt ka minimalistlikult stiilsesse interjööri. Lisaks kaitsevad hoolikalt valitud looduslikud materjalid meie lemmikloomi.

Kolmas kollektsioon on romantilises – soojale ja hubasele interjöörile tuginevas stiilis. Sellest leiab nii idüllilisi kui ka rustikaalseid elemente, mis keskenduvad nostalgiale ja käsitööle.

Õrnad sinised, pastelsed roosad ja salveirohelised toonid, taime- ja lillemustrid, tikitud detailid ning kootud tekstuurid kaunistavad padjakomplekte, laudlinu ja voodipesu. Nendega kaasnevad traditsioonilise vormiga glasuuritud keraamilised nõud. Seevastu lambid on kaasaegsed ja kujundatud orgaanilises stiilis.

Kööki saab kaunistada traadist ja puidust puuviljakorvidega, praktiliste akaatsiast lõikelaudade või säilitusanumatega. Vannitoa jaoks on valminud värvilisest klaasist seebikarbid ja meigipintsli hoidjad.

«Reserved Home» kollektsioonidest leiab tooteid ka lastele. Vastsündinutele on mõeldud pehmed kootud tekid, käterätikud ja voodipesu, pudipõlled, võluvad mänguasjad ning erinevad kotid, kosmeetikakohvrid ning mitme praktilise tasku ja sahtliga varustatud funktsionaalsed organisaatorid, mis sobivad suurepäraselt võrevoodi külge riputamiseks. 

Vanematele lastele on loodud lilleline kollektsioon, mille peamotiiviks on karikakar. Seda võluvat detaili näeb kollektsioonis nii trükimustri kui ka 3D-tikandi näol kaunistamas voodipesu ja kardinaid ning võtmas ka plüüspatjade kuju. Kollektsiooni kuuluvad ka kootud volangidega tekid ja karikakramustriga hoiukorv.

Reservedi kodukollektsiooni tooteid veel poest füüsiliselt osta ei saa. Tooteid saab hetkel soetada Reservedi veebipoest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles