Arendaja: ERM-i vahetus läheduses asuv kinnistu jääb hoonestamata

Kodu.postimees.ee
Copy
ERM.
ERM. Foto: FotoHelin / Shutterstock.com

Eile, 23. veebruaril allkirjastati notarileping, mille järgi anti Eesti Rahva Muuseumi (ERM) peahoonega põhjapoolt piirnev Erminurme tee 28 kinnistu, mis kuulus kinnisvaraarendajale Reterra, riigi omandisse, vahetades selle seni riigile kuulunud Ermi tänav 10 krundi vastu.

Omalt poolt loovutab ka Tartu vald riigile teisel pool ERM-i peahoonet asuva Ermipargi kinnistu, millega jääbki muuseumit ümbritsev maa lõplikult riigile, teatasid osapooled.

Kinnisvaraarendaja Reterra Estate juhatuse esimehe Reigo Randmetsa arvates on tegemist kõikidele osapooltele ja avalikkusele sobivaima lahendusega, mis leiti kultuuriministeeriumi, keskkonnaministeeriumi ja Tartu valla koostöös. Tema sõnul on oluline, et üheskoos suudeti ERM-i lähiümbruses paikneva maatüki küsimuses saavutada mõistlik kokkulepe.

Eesti Rahva Muuseumi direktori Kertu Saksa sõnul on muuseumil väga hea meel, et õnnestus saavutada kokkulepe vahetada Erminurme tee 28 kinnistu kultuuriministeeriumi omandis oleva Ermi tänav 10 kinnisasja vastu ja sisuliselt muuseumi uksele kortermaju ei kerki.

«Selline otsus annab ERM-i arhitektuursele lahendusele õhku, võimaldab teha ka muuseumi B-poolel tegevusi ning täita eesmärke, milleks see kaunis hoone on ehitatud. Oleme tänulikud kõigile osapooltele, kes selle otsuse langetamiseks koostööd tegid,» lisas ta.

Tartu vallavanem Jarno Laur tunnustas samuti pressiteates kõiki osapooli paindlikkuse eest ning teatas, et lisaks Erminurme 28 kinnistule annab ka Tartu vald omalt poolt riigile teisel pool ERM-i peahoonet asuva ligikaudu 7,6 hektari suuruse Ermipargi kinnistu.

«Nii on vahetu ERM-i peahoone ümbrus edaspidi riigi omandis ja kontrolli all. Valla ja ERM-i koostöö jätkub aga piirkonnas uue Ermi elamustänava loomisega, mille projekteerimine on lõppjärgus. Elamustänav on hea avalik ruum, mida väärivad kohalikud elanikud, aga ka viis eksponeerida militaarpärandit koos muuseumihoonega ning mõtteliselt jätkata ekspositsiooni õues,» ütles Laur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles