NÄDALA RESTORAN ⟩ Aparaaditehase peatänavatoit Tartus

Margus Haav
, reporter
Copy
Kolm Tilli ootab. Tänavatoidu restoranikõlblikkus on ammu tõestatud, vahel on muidugi tore mõelda, et vastukaaluks võiks restoranitoidu tänavatele viia.
Kolm Tilli ootab. Tänavatoidu restoranikõlblikkus on ammu tõestatud, vahel on muidugi tore mõelda, et vastukaaluks võiks restoranitoidu tänavatele viia. Foto: Margus Haav

Aparaaditehase toidutehases ootavad maailma maitsed ja Euroopa vaib.

Lumisel reedeõhtul avaneva ukse vahelt tulvavad vastu küpsetamislõhnad, jutukõmin ja vali muusika. Garderoob on riideid täis tuubitud. Nagid on nii tihedalt täis, et sinna ei mahuks enam isegi bikiinipaar, paksudest talveriietest rääkimata. Sinises pintsakus asjalik administraator haarab meie mantlid vilunult kaenlasse ja ronib krabinal redelit mööda lae alla, kus veel on ruumi. Korraks tekib veider aimdus, et ta riputaks ennastki meeleldi sinna, pea alaspidi, aga selleks pole lihtsalt aega.

Tartu Aparaaditehas oli massiivne tehasekompleks, kus nõukogude ajal valmisid nii külmutusseadmed kui allveelaevajupid. Jälgede segamiseks tehti vihmavarje, mis ei töötanud, ja tõmblukke, mis vahel töötasid, aga vahel ei töötanud ka. Kunagistes tootmisruumides paiknev menukas Kolm Tilli on tänavaköögist inspireeritud restoran, mis ei sea endale mingeid geograafilisi piiranguid. Bao, poke, raamen, pitsa, friikad, pasta, churro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles