Just see on kõige sagedasem põhjus kodus, miks kindlustuse poole pöördutakse

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

PZU Kindlustuse eraklientide möödunud aasta statistika kohaselt tekitasid kodudes kõige sagedamini kahju veeuputused, kuid kõige suuremad kahjujuhtumid olid seotud põlengutega.

Kodukindlustuse kõige suurema kahjujuhtumi põhjustas mullu ühes eramajas puhkenud tulekahju, mille tagajärjel said tulest kahjustada teine ja osaliselt ka esimene korrus. Kustutusveest sai kahjustada aga kogu maja ja tekkinud kahju ulatus üle veerand miljoni euro. Põleng sai alguse elektrijuhtmetest.

Suurt kahju, rohkem kui 110 tuhat eurot tekitas ka juhtum, kus korteri esikus süttis laadinud elektrijalgratta aku. Põlengu tagajärjel sai korter nii tugevaid tahmakahjustusi, et tuli teha kapitaalremont, sealhulgas välja vahetada köök.

Korter vajas korralikku remonti.
Korter vajas korralikku remonti. Foto: PZU

Kõige suurem veega seotud kahjujuhtum ulatus ligi 80 tuhande euroni. Ülemise naabri põhjustatud uputuse tõttu sai kahjustada kogu korter, kaasa arvatud seinad ja sisustus.

PZU Kindlustuse varakahjude grupi juht Marge Habakukk toonitab, et nii vee- kui ka elektripaigaldiste ja -seadmete korrasolekus tuleb regulaarselt veenduda. «Elektriga seotud põlengud saavad väga sageli alguse ülekoormusest ja eriti tähelepanelik tuleb selles osas olla pikendusjuhtme puhul, mille maksimaalne võimsustaluvus on reeglina ka peale märgitud,» märkis Habakukk. «Veega seotud õnnetuste puhul on kurja juur aga sageli survevoolik, mille eluiga pole lõputu ja mis ühel hetkel puruneb,» lisas ta.

Kokku sai PZU Kindlustus mullu üle 5000 kodukindlustusega seotud kahjuteate, neist tulekahjudega seoses 86, veekahjudega seoses 1320 ja loodusjõududest tingitud kahjudega seoses 157.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles