MUREKOHT ⟩ Silmad lahti! Varguste arv on taas tõusuteel

Kodu.postimees.ee
Copy
Kaitse oma vara, varguste arv on taas tõusuteel.
Kaitse oma vara, varguste arv on taas tõusuteel. Foto: Shutterstock

Kuritegevuse statistika näitab, et möödunud aastal registreeris politsei 8027 vargust ehk nelja aastaga on varguste arv tõusnud 18 protsenti. Eelmisel aastal toimus kõikidest registreeritud vargustest 55 protsenti Harjumaal, kuid 10 000 elaniku kohta oli kõige rohkem vargusi Tartumaal ja Ida-Virumaal.

«Varguste arv eluruumidest tõusis möödunud aastal võrreldes aasta varasemaga 8 protsenti ja kauplustest koguni 23 protsenti. Kui kauplustest varastamisest on palju juttu olnud, siis eluruumidesse sissemurdmiste arv on samuti murettekitav,» ütles G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul.

Alles hiljuti registreeriti sissetungihäire Peetri eramust. Omanik kohe patrulli reageerimist ei soovinud ja ütles, et tema tuttav saab peagi eramu üle vaadata. Ligi tund aega hiljem helistas omanik tagasi ja teatas, et majja on tõesti sisse murtud ning ta kutsus kohale politsei. Sissemurdmine toimus akna lõhkumise teel. Esmasel vaatlusel oli kaduma läinud võileivagrill. Täpsem lõhkumise ja vargusega seotud varaline kahju jääb selgitamisele.

«Kõik inimesed peaksid taas läbi mõtlema, millised ohud neid varitsevad ja kas nad on teinud kõik endast oleneva, et oma vara ja hingerahu kaitsta. Erinevad uuringud, mida me ohvriabiga läbi oleme viinud, näitavad, et varguse ohvriks langenud inimesed ei muretse aastaid hiljem mitte materiaalse kahju pärast, vaid kannatavad hoopis emotsionaalse trauma all,» selgitas Tuul.

Ka Otepääl reageeris G4Si patrullekipaaž hiljuti sissetungihäirele ja nägi kohale jõudes, et värskel lumel on jalajäljed ning aken avatud asendis. Liikumist ümbruskonnas märgata ei olnud. «Esmasel vaatlusel paistis, et aken avati sõrgkangiga, kuid patrulli kiire reageerimine ehmatas varast ja sees ei käidud,» selgitas Tuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles