PILDID ⟩ Naistepäeva spikker: vaata, millist õit tähtpäevaks kinkida

Madis Kartau
, reporter
Copy
Inkaliiliad.
Inkaliiliad. Foto: Jardin

Uuel nädalal tähistame naistepäeva. Õige lille valimine võib ajada pea sassi, kuid õnneks tuli meie lugejatele appi Jardin, kes selgitas, millised neist on parimad.

Klassikalist teed minna ei ole tingimata halb valik – gerberad on ühed armastatumad õied põhjusega. Päikese paitavat soojust armastavad gerberad väljendavad rõõmsameelsust. Oma suurte ja ilusate õite ning mitmevärvilisusega poeb ta kindlasti kingisaaja südamesse ja jätab sinna kustumatu jälje.

Gerberad.
Gerberad. Foto: Jardin.

Püsivad, tulised ja särtsakad nelgid sümboliseerivad tänutunnet, imetlust ja ühtlasi ka armastust. Neid õisi sobib kinkida kasvõi üksikult, kuid näevad vastupandamatult kaunid välja ka kimbus. Lillepoodides on saadaval ohtralt erinevaid sorte ja kui noorte seas on tegemist pigem ebapopulaarse õiega, siis tegelikult näevad uued sordid ja värvid välja väga efektsed ning trendikad.

Nelgid.
Nelgid. Foto: Jardin

Nagu Vivaldi «Neli aastaaega» muusikas, on roosid õiterindel alati hea ja klassikaline valik. Armastuse olemusest ja mütoloogiast läbi põiminud õite kinkimisega ei saa kunagi mööda panna. Kallimale kingi tulipunased – sõbrannale, õele, emale, vanaemale aga näiteks valged. Valged roosid on oma neiulikkuse ja armsa olemusega väga hea valik!

Roosid.
Roosid. Foto: Jardin

Ukraina rahvuslill päevalill on särav ja energiast pakatav. Massiivsed õied meenutavad päikest ja toovad rõõmu ka kõige sombusemal päeval. Kimbuke neid õisi tuletab samuti meelde, et kevad pole enam kaugel.

Päevalilled.
Päevalilled. Foto: Jardin

Armsaid ja õrnu inkaliiliaid leiab mitmes värvitoonis. Ühe suure plussina saab välja tuua, et inkaliiliad püsivad vaasis väga pikalt värskena. Kui soovid neid kallimale kinkida, siis eelista särtsakaid värve. Õele ja sõbrannale vali aga näiteks malbed roosad õied. 

Inkaliiliad.
Inkaliiliad. Foto: Jardin

Preeriakellukesed – kaunid ja romantilised. Nende habras ja õrn välimus on aga petlik. Nimigi viitab tõsiasjale, et need lilled on väga vastupidavad ja tugevad. Preeriakellukeste ramm teeb neist just naistepäevaks sobiva lille, sümboliseerimaks naiste tugevust.

Preeriakellukesed.
Preeriakellukesed. Foto: Jardin

Trenditeadlikumale naisele soovitame kinkida kimbutäis parkjuurt. Pole küll seksika nimega õis, kuid ega nimi lille riku. Kasutatakse seda enamasti kimbutäitena, kuid vähesed on tulnud selle peale, et neid võib esile tuua ning kimbuna esitleda. Parkjuur on visa ja sitke ning püsib vaasis kaua ilus. Lisaks saab neid hiljem kuivatada ja nii jätkub ilu väga pikaks ajaks.

Parkjuur.
Parkjuur. Foto: Jardin.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles