Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Sind on hoiatatud! Sõltuvust tekitavad seenekrõpsud kaovad minutitega laualt

Copy
Seenekrõpsud.
Seenekrõpsud. Foto: Kadri Raig/kahvliga.ee

Toidublogi kahvliga.ee autor Kadri Raig jagab tervislike ja imemaitsvate seenekrõpsude retsepti.

Sõltuvust tekitavad seenekrõpsud

  • 250 g suuremaid shitaake seeni
  • 1 spl õli
  • 1 spl sojakastet
  • 0,5 tl seesamiõli
  1. Eelkuumuta ahi 200 kraadini ja kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
  2. Viiluta seened õhukeselt, proovi rihtida umbes 1 millimeetri paksuseid viilakaid.
  3. Piserda õlid ja soja seentele ning sega need nii ühtlaselt läbi, kui suudad. Seejärel säti seened ühe kihina ahjuplaadile laiali.
  4. Küpseta umbes 20 minutit, kuni seened on mõnusalt krõbedad. Vahepeal piilu ahju ning sega seeni vajadusel.
  5. Lase jahtuda ning serveeri niisama snäkina või näiteks salati või pasta lisandina.

Kadri usub, et sügisel valmivad puravikud ja ka suuremad šampinjonid sobivad suurepäraselt shitaake seente pähe. On mis on, valmivad seenekrõpsud on kahtlemata tervislikum variant kui poes müüdavad näksid. 

Kadri tegemistel ja retseptidel saab silma peal hoida tema blogis ja Instagramis.

Tagasi üles