NÄDALA RETSEPTID Anni Arro köögiretro vanaema Helga mummulisest vihikust

Britt Rosen
Copy
Bubert, ühtaegu lihtne ja peen magustoit, mida võib süüa nii marjakisselli kui ka moosiga.
Bubert, ühtaegu lihtne ja peen magustoit, mida võib süüa nii marjakisselli kui ka moosiga. Foto: Sandra Urvak

Köögis ruulivad retro ja nostalgia. «Vanad retseptid on üldjuhul ka lihtsamad ja odavamad,» ütleb kokakunstnik Anni Arro, kes vormis oma vanaema Helga retseptirepertuaari isuäratavaks ja lilleliseks kokandusalbumiks. Naistepäeva puhul sobib sealt paljut teha võtta.

Keedetud aedviljad estragonivõiga, riivitud kartulist pätsikesed ehk kartulirösti, maksapasteet või, munakollase ja jahvatatud nelgiga, kanasupp manna-võiklimpidega, kiirklops, praetud ahvenamari, saiavorm, moonirullid, bubert...

See on vaid põgus pilk värvika käekirjaga kokakunstniku Anni Arro uude, pärast mitmeaastast kirjutamispausi ilmunud kokandusalbumisse «Läbi lillede. Vanaemast inspireeritud retseptid», kuhu ta on kogunud sooje-südamlikke mälestuskilde, taluaia suvist õiteilu ja valiku isapoolse vanaema Helga ammusest retseptirepertuaarist.

Kõik toidud, mõned neist tänapäevasemaks kokatud ja annilikumaks mugandatud, pärinevad vanaema mummuliste kaantega retseptivihikust, mis seisis tema köögiriiulis ja mille esikaanele on ilusate tähtedega kirjutatud «Kokaraamat». Aegadest räsitud lehekülgedel leidub peale vanaema käsitsi üles tähendatud lemmikretseptide väljalõikeid ajalehtedest, samuti juppe sõjaeelsest keedu- ja majapidamisraamatust, aga ka Anni isa Jaak Arro poisipõlve joonistusi-kritseldusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles