NÄDALA RESTORAN ⟩ Vana maja, uus sisu

Britt Rosen
Copy
Vana maja kutsuvad tuled õhtuhämaruses. FOTO: Britt Rosen
Vana maja kutsuvad tuled õhtuhämaruses. FOTO: Britt Rosen Foto: Britt Rosen

Igas linnajaos võiks olla mõni muhe kogukonna kogunemispaik, kus kohvitada või süüa. Uues Maailmas on Koidu 82. Sealsamas vanas puumajas, mida paljud mäletavad selle eelkäija Kohaliku järgi.  

Kergem, toekam, jaga sõbraga, hiline hommikusöök, lapsed, magus – lihtsa ja koduse kõlaga menüü. Just selline, mida ühelt kodulähedase kõrvaltänava vanasse puitmajja sisse seadnud väikeselt söögikohalt ootakski.

Loen toidukaarti Uue Maailma asumi restos Koidu 82. Sealsamas, kus enne Kalamaja buumi oli uuemaailmalaste seltsimaja ja siis armsa õunaaiaga kohvik Kohalik, Kadrioru Nopi kõrval üks esimesi omalaadseid kogukonna koogitamis- ja söömiskohti Tallinnas. Seesama Kohalik kolis Koplisse, aadressi järgi nime saanud praegune paik jätkab enam-vähem samas stiilis. Hämaras õhtuvalguses mõjub akendest tulvav soe valgus oi kui kutsuvalt. Sellesse tänavate soppi niisama möödaminnes ei juhtu, seda peab teadma. Hea, et kohad sai nädalalõpuõhtuks kinni pandud, sest kõigil laudadel vaateulatuses on broneeringusildid juba peal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles