Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

ÄRA NII TEE Jäme hoiustamisviga, millega võid kartulid söögikõlbmatuks muuta

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Kartulite hoiukohast sõltub suuresti nii nende maitse kui värskus. Kui paljud muud juurikad säilivad suurepäraselt külmkapi jahedas keskkonnas, siis kartuli puhul rakendub hoopis vastupidine loogika.

Kartuleid ja sibulaid ei tohi iialgi külmkapis hoida, veel vähem tohib neid kahte ühes ja samas kotis või sahtlis hoida. Nimelt eritub sibulatelt etüleengaasi, mis kiirendab valmimisprotsessi. Etüleeni mõjul hakkavad kartulid idanema ning need muutuvad kiiresti söömiskõlbmatuks. Muutub nii kartuli värv kui ka maitse, vahendab Express.

Kartuleid tuleb hoiustada jahedas ning kuivas kohas, eemal otsesest päevavalgusest. Kindlasti ei tohi kartuleid hoiustada õhukindlas kotis või anumas, kuna kartulitelt erituv niiskus tekitab suurepärase keskkonna hallituse vohamiseks.

Tagasi üles