PORTAAL ⟩ Krundid otsas? Maade müügipakkumiste arv on ajaloolisest keskmisest oluliselt allpool

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Eesti kinnisvaraportaal KV.EE kirjutab, et kui korterite müügipakkumiste arv on valdavalt ajaloolise keskmise alumise piiri lähedal, siis maade müügipakkumiste hulk on sellest oluliselt allpool. Mida see ostjale tähendada võiks? 

Veebruaris 2023. a otsiti kinnisvaraportaali KV.EE vahendusel ostjat 539 Harjumaa maatükile. Maade müügipakkumiste arv on aastatagusega võrreldes suurenenud 10% võrra. Müügis olevate maatükkide eest küsitakse keskmiselt 109 eurot ruutmeetri kohta, mis on aastatagusest pakkumishinnast 9 protsenti rohkem. 

Maade müügipakkumine on enamikus Harjumaa valdades aastatagusega võrreldes suurenenud. Kuivõrd maade müügipakkumiste absoluutarvud on suhteliselt väikesed, võivad protsentuaalsed muutused olla üsna suured.

Foto: KV.EE

Võib öelda, et näiteks korterite müügipakkumiste arvu kasv on maade müügipakkumiste arvu suurenemisest olnud oluliselt suurem. Korterite müügipakkumiste arv kinnisvaraportaalis KV.EE on ajaloolise keskmise alumise piiri lähedal. Maade müügipakkumiste arv jääb ajaloolisest keskmisest oluliselt allapoole.

Vähene maade pakkumine tähendab, et hinnalanguse ootajatel suurt lootust ei ole, et maade hinnad oluliselt allapoole peaks tulema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles