KAKS UUT KORTERMAJA ⟩ Lahekalda kvartali viies ehitusetapp koidab

Kodu.postimees.ee
Copy
Lahekalda elukvartal.
Lahekalda elukvartal. Foto: Merko Ehitus Eesti

Merko jätkab Tallinnas Maarjamäe paekaldal paikneva Lahekalda elukvartali ehitamist. Järgmisena valmib Lahekalda viienda etapi raames kaks kortermaja kokku 108 korteriga.

Aadressidele Paekalda 19 ja 21 kerkivate 8-korruseliste A-energiaklassiga hoonete korterite suurused jäävad vahemikku 36–125 ruutmeetrit.

«Lahekalda kvartal on koduks juba ligi 350 perele. Hiljuti Paekalda 23/1 ja 23/2 aadressidel valminud korterelamutes on enam kui pooled kodud ostja leidnud. Jätkame ka tänases turusituatsioonis plaanipäraselt järgmise etapi ehitustegevusega, et tagada kvartali terviklik areng ja pakkuda inimestele paremat elukeskkonda,» kommenteeris Merko Ehitus Eesti kinnisvaraarenduse valdkonna juht Jaan Mäe.

Paekalda 19 ja 21 kortermajade arhitektuurse lahenduse on loonud Arhitektuuribüroo PLUSS arhitektid. Merko rajab hoonete ümber haljastatud puhkealad täiskasvanutele ja lastele ning paigaldab mõlema hoone katustele päikesepaneelid.

Lahekalda elukvartali ehitus.
Lahekalda elukvartali ehitus. Foto: Merko Ehitus Eesti

Lahekalda kvartali kaheksa esimest maja enam kui 380 korteriga on valmis. Viimati valmisid 2022. aasta lõpus kortermajad 98 korteriga aadressidel Paekalda 23/1 ja Paekalda 23/2, milles enam kui pooled korteritest on müüdud ja ülejäänud uute koduomanike jaoks sissekolimiseks valmis.

Lahekalda kvartal asub Tallinnas Kadrioru ja Pirita vahel Maarjamäe looduskaunil kõrgendikul. Arendusprojekti kogumahus ehitatakse järgmise kümnekonna aasta jooksul ligi veerandsada uut korterelamut enam kui tuhande korteriga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles