NÄDALA RETSEPTID Kuidas paastukuul köögis kergemalt kulgeda?

Britt Rosen
Copy
Sooja kartulisalatisse võib poetada ka kapinurka seisma jäänud köögiviljajuppe ja marineeritud hoidiseid. Või ja vorsti asemel saab leivale panna paprikamääret.
Sooja kartulisalatisse võib poetada ka kapinurka seisma jäänud köögiviljajuppe ja marineeritud hoidiseid. Või ja vorsti asemel saab leivale panna paprikamääret. Foto: Eero Vabamägi

Paastukuu annab paljudele põhjust kiigata sagedamini taimetoitlaste toidukaardile. Et see toob lauale tavalisest rohkem maitsevärve, näitab oma retseptidega ka Fotografiska kohviku peakokk Aldur Soosalu.

Leivale või ja vorsti asemel mõni mõnus taimne võie, toekamaks roaks aedviljarohke paja- või panniroog või hoopis tummine läätsesupp, soolaseks snäkiks praetud tofu, magusaks ampsuks mõni puuvili või kausismuuti...

Paastukuu on sobiv aeg oma toidusedel vähem või rohkem kriitilise pilguga üle vaadata. On neid, kes võtavad enne lihavõtteid ette range paastukuuri usulistel põhjustel, teised loobuvad loomsest toidust tervise ja organismi puhastumise nimel. Mõned tahavad saada vastu rannahooaega paremasse vormi, teised aga lihtsalt hillitsetumalt ja lahjemalt võtta ning taldrikusse rohkem taimset toitu poetada. Seda kas või põneva maitseseikluse pärast, mida taimetoiduköök pakub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles