Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Patuvaba banaanikook valmib kiirelt ja kaob sama kiirelt ka laualt (1)

Copy
Pildil olev patuvaba banaanikook sisaldab vaid 1000 kalorit!
Pildil olev patuvaba banaanikook sisaldab vaid 1000 kalorit! Foto: Janar Sääsk/ kahvliga.ee

Toidublogi kahvliga.ee autor Kadri Raig jagab imekiirelt valmiva banaanikoogi retsepti.

Patuvaba banaanikook

  • 4 banaani
  • 150 g maitsestamata jogurtit
  • 2 muna (palun vabalt peetud kanade omi)
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • Näpuotsatäis soola
  • 150 g mandlijahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl agaavisiirupit
  • Kookosõli või võid, vormi määrimiseks
  1. Eelsoojenda ahi 180 kraadini ning määri vorm kergelt kookosõliga.
  2. Purusta kaks banaani saumikseriga või kui seda pole, siis lihtsalt kahvliga.
  3. Lisa banaanipüreele jogurt, munad, vaniljeekstrakt ja sool ning sega segamini.
  4. Seejärel sega sisse ka mandlijahu ning kõige viimasena küpsetuspulber.
  5. Vala taigen vormi ning säti ühtlaseks.
  6. Lõika banaanid pikuti pooleks (või milliseks iganes sa ise soovid) ning aseta taignale. Väga sügavale taigna sisse pole neid vaja suruda, sest kook kerkib küpsedes ise banaanide ümber.
  7. Küpseta umbes 20 minutit.
  8. Pärast ahjust võtmist määri kergelt üle agaavisiirupiga.

Agaavisiirupi võid Kadri sõnul asendada ka vahtrasiirupi või vedela meega. Või üldse ära jätta. Küpsetamiseks kasutas ta piklikku kandilist koogivormi, mõõtudega 12×36 sentimeetrit ja kui kedagi huvitama peaks, siis terves koogis on Kadri kinnitusel täpselt 1000 kilokalorit. Lisaks saab kogu taigna ühes kausis kokku segada, muutes nõudepesu eriti lihtsaks.

Kadri tegemistel ja retseptidel saab silma peal hoida tema blogis ja Instagramis.

Tagasi üles