TEE ISE Unusta poekeemia! Eestlanna nõudepesutabletid säästavad rahakotti ja tervist

Kodu.postimees.ee
Copy
Marie Pärkma nõudepesumasina tabletid.
Marie Pärkma nõudepesumasina tabletid. Foto: www.meieeluilu.ee

Poest ostetud ja keemiast pungil nõudepesutabletid võivad olla paljude meie tervisemurede põhjuseks. Elukutseline korrastaja Marie Pärkma jagab nõudepesumasina tablettide retsepti, mis mitte ainult ei säästa rahakotti, vaid ka keskkonda.

Nende omatehtud tablettide valmistamine võtab umbes 15 minutit, kivistumine ööpäeva ja sellest kogusest tuleb kuskil 35 tabletti (oleneb kuubikuvormist). Juba hinna poolest on odavam neid tablette ise teha! Ühe tableti hinnaks tuleb ligi 0,04 eurot. Toimivad väga hästi koostöös äädikaga, mida kasutada loputusvedelikuks, kirjutab Marie.

Vaja läheb:

  • 2,5 dl söögisoodat,
  • 1 dl sidrunihapet,
  • 15 ml nõudepesuvahendit,
  • kummikinnast,
  • jääkuubikuvormi,
  • õhukindlalt suletavat anumat tablettide hoiustamiseks.

Pane kõik koostisosad kaussi kokku ja mudi käega (kasuta kummikinnast) ühtlaseks massiks. Nõudepesuvahend tekitab vahu ja mõnusalt imeliku tekstuuri. Tõsta lusika abil segu jääkuubikuvormi ja täida umbes pool kuubikuvormi suurusest.

Ühe tableti hinnaks tuleb Marie sõnul ligi 0,04 eurot.
Ühe tableti hinnaks tuleb Marie sõnul ligi 0,04 eurot. Foto: https://meieeluilu.ee/

Vajuta sõrme või lusikaotsaga iga kuubiku pind tasaseks ja suru kuubiku mass tihedalt kokku. Veidi aja pärast hakkab segu paisuma. Jäta kuubikuvorm kapi peale ööpäevaks seisma. Pärast seda võta kuubikud vormist välja ja hoiusta õhukindlas anumas.

Kuidas kasutada?

Kasuta tavapäraselt üht tabletti ühe masinatäie nõude kohta. Marie soovitab kasutada tavalist programmi – temal programm «Normal», 65 kraadi ja 1,5 tundi (mitte 30-minutilist kiirprogrammi). Neid tablette kasutades soovitab ta loputusvedelikuna kasutada tavalist söögiäädikat. On palju neid, kes ütlevad, et äädikas hoopiski rikub su masinat ja söövitab tihendeid, kuid Marie saab öelda, et tema nõudepesumasin ja pesumasin, kus ta äädikat igapäevaselt kasutab, töötavad ideaalselt ja nendega pole midagi juhtunud.

Marie tegemistel ja toimetustel saab silma peal hoida tema blogis ja Instagramis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles