MUSTAMÄE KASVAB ⟩ Uues ägedas elurajoonis on valminud 99 korterit ning aasta lõpuks lisandub veel 65

Kodu.postimees.ee
Copy
Aiandi 9 elamud.
Aiandi 9 elamud. Foto: Bonova

Elamuarendusettevõte Bonava on Uus-Mustamäe arenduses valmis saanud järjekordse etapi ning ehitanud viimase nelja aasta jooksul piirkonda juba ligi 500 uut kodu. 

Uus-Mustamäe kodud lisavad 60. aastatel Tallinnas kerkinud Mustamäe linnaosale kaasaegset arhitektuuri ning uut elu. Äsja valminud hoonete kompleks aadressil Aiandi 9 koosneb kolmest majast, mida ühendab hoonete vahele loodud puhkeala. Valmimisjärgus on Aiandi 16 aadressil asuv elamu, mis saavutas äsja oma täiskõrguse ning saab sissekolimiseks valmis käesoleva aasta lõpuks.

«Mustamäe on Lasnamäe järel Tallinna üks rahvarohkemaid asumeid ning luues linnaosasse uusi elupiirkondi, tuleb sinna lähiaastatel elama aina rohkem noori ja lastega peresid,» rääkis Bonava turundus- ja müügijuht Lauri Laanoja. «Bonava loodav Uus-Mustamäe naabruskond, on läbimõeldud hoovialadega turvaline kodukoht, kuhu on lihtne liikuda nii jala, jalgrattaga kui ka ühistranspordiga,» selgitas Laanoja, miks Uus-Mustamäe on hinnatud elamupiirkond.

Ajalooliselt on Mustamäe piirkond tuntud eelkõige mitmekordsete paneelmajade poolest. Elamurajooni hakati planeerima 1957. aastal ning esimesed paneelelamud valmisid 1964. aastal. Mustamäe esimene 16-korruseline tornelamu valmis 1974. aasta lõpus, olles tollel ajal Tallinna kõige kõrgem elamuhoone. Uus-Mustamäe arendus täiendab Mustamäe arhitektuurilist pilti, sobitades kaasaegsed korruselamud aastakümneid varem ehitatud hoonete kõrvale.

Bonava arendatav Uus-Mustamäe piirkond tervitas uutes elamutes esimesi elanikke kolm aastat tagasi ning järgnevate aastate jooksul loodavate kodudega muutub see kõige kaasaegsemaks ja terviklikumaks elupiirkonnaks Mustamäe linnaosas. Uus-Mustamäe arenduse teeb eriliseks selle keskel asuv 7000-ruutmeetrine avalik park, mis on piirkonna südameks ja kuhu on loodud erinevaid tegevusi aktiivseks õues viibimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles