SUPERNAINE ⟩ Elukutseline korrastaja Marie Pärkma otsib võimalusi, mitte vabandusi

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Koristamisel ja korrastamisel on vahe sees! Korrastamine on põhjalik asjade sorteerimine ja funktsioneerivate süsteemide loomine. Koristamine on aga pindade puhastamine ja asjade oma kohale tagasipanek.
Koristamisel ja korrastamisel on vahe sees! Korrastamine on põhjalik asjade sorteerimine ja funktsioneerivate süsteemide loomine. Koristamine on aga pindade puhastamine ja asjade oma kohale tagasipanek. Foto: Triin Künnapas

Korraarmastajast Marie Pärkma ei usu ettekäänetesse ja vabandustesse. Asjatundlik naine, kelle tuppa sai lapsepõlves kas või iga päev soolaleivale minna, käärib vabanduste asemel käised ülesse ja asub aga tegutsema. 

Eestlanna Marie korraarmastus võiks olla eeskujuks paljudele. Omal ajal raamatukoguhoidjana tööd teinud naine mõistis üks hetk, et vajab oma ellu vaheldust, midagi, mis toidaks hinge ja kostitaks südant. Nii võttis ta oma südameasjaks midagi, mis võimaldab tal ka teiste ellu rohkem selgust tuua.

«Korraarmastus on mulle alati meeldinud. Mäletan, et ema kodus elades koristasin-korrastasin iganädalaselt enda tuba nii, et ema sai koguaeg kasutada väljendit «Sinu tuppa saab jälle soolaleivale tulla», ehk ma paigutasin asju ja ka mööblit väga tihti ümber ja samas tegin põhjalikult kõik asjad siis ka alati korda,» meenutab Marie.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles