NÄDALA RETSEPTID ⟩ Kaalul on kana. Miks?

Britt Rosen
Copy
Sinepised kanatükid peekonirüüs. FOTO: Grete Laan
Sinepised kanatükid peekonirüüs. FOTO: Grete Laan Foto: Grete Laan

Kui kaalute argiroaks midagi sellist, mis oleks ühtaegu lihtne ja maitseks lauas pea kõigile, otsige kana. Hobikokk Anu Laan jagab kanaretsepte, milles on Mongoolia, Itaalia ja Poola köögi mõju.

Koroona kõrgaeg, mil kodupliidid huugasid tihedamalt ja sissetöötatud toidukaart tahtis pidevat värskendamist, pani ka kodugurmaani Anu Laane usinamalt kokaraamatuid ja välismaiseid kokandusveergusid lehitsema ning netiavarustest inspiratsiooni otsima. Üksnes vana koduse retseptikaardiväe meeldetuletamisega jäänuks köök üksluiseks, vaja oli rohkem vaheldust, nagu tollal paljudes peredes.

See puudutas ka kanaroogi, lisab muidu Tallinna kaubamaja kodumaailma teeninduse eest vastutav naine. «Enamasti on need lihtsad, kiired ja maitsvad, pealegi söövad neid enamasti kõik,» põhjendab ta kana sagedast menu koduköökides. Juuresolev mongooliapärane kanaroog on üks neist koroonaaja väärt retseptileidudest, mis Aasia maitsete ja prantsuspärase klassika vahel seigeldes silma jäi. «Mõnus ja muidugi kerge teha,» kiidab Laan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles