Pere loobus täielikult tualettpaberist ja leidis endale veidra alternatiivi

Mona Lii Konnapere
, koostööpartner
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Üks naine tekitas inimestes parajalt üllatust, kui teatas, et ei kasuta enam tavalist tualettpaberit ja võttis selle asemel kasutusele riidest lapid. 

TikTokis videoid tegev Channon Rose jagas hiljuti sotsiaalmeedias, et viskab oma vannitoast välja mitmed asjad, mida inimesed tavaliselt pesuruumis kasutavad. Ta ütles, et tema pere kasutab nüüd pärast tualetis käimist korduvkasutatavaid lappe, mida nad pärast kasutamist pesumasinas pesevad, vahendab Tyla.

Rose pole ainus inimene, kes uut tüüpi tualett-tarbeid kasutusele võtab, kuna üha rohkem inimesi otsib loodust säästvaid ja korduvkasutatavaid alternatiive. Tualettpaberi asendamine on paljudele meeltmööda just seetõttu, et paberi kogus, mida inimene elu jooksul tualetis kasutab, on väga suur.

Neile, kes arvavad, et selline lahendus on vastik, selgitas naine, et nad kasutavad esmalt bideed ja pesevad veega ennast puhtaks. Korduvkasutatavad lapid on perele peamiselt vaid selleks, et ennast pärast pesemist kuivatada. Määrdunud lapid pannakse seejärel pesumasinasse, kus need koos riietega puhtaks pestakse.

Naine sõnas, et tema arvates on tavaline tualettpaber ebameeldiv ja laguneb kergesti laiali ning vee ja lapiga tualetis käimine palju puhtam ja mugavam viis. Rose rääkis, et tegi lapid ise – ta lõikas suurema rätiku väiksemateks tükkideks ja õmbles siis lappide ääred üle, et need hargnema ei hakkaks.

@channonrose1 Don’t mind my eyelash falling off through this whole video 😂 #reusabletoiletpaper #familycloth #zerowaste #ecofriendly #vegan #channonrose #zerowasteliving ♬ original sound - Channon Rose

Video alla jäetud kommentaarid ei olnud aga naist toetavad. Üks kommenteerija tõstatas küsimuse, et mis juhtub inimestega, kes perele külla tulevad ning kas nemadki peavad pere veidrast harjumusest osa võtma, kuid sellele vastas naine, et külalistele on eraldi tualettpaber olemas.

Paljud pidasid imelikuks, et pere peseb tualetis kasutatavaid lappe koos riietega ning mitmed arvasid, et selline eluviis on väga ebahügieeniline. Inimesed, kes olid sellise ideega juba varem tuttavad, sõnasid, et tegelikult pole lapi kasutamine üldse nii jube kui inimesed arvavad ja seda võiks võrrelda rätiku kasutamisega pärast duši all käimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles