EBAMEELDIV JA VASTIK Õpetaja kritiseeris toitu, mille ema lapsele kooli kaasa pakkis

Mona Lii Konnapere
, koostööpartner
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

USA koolides on üsna tavaline, et lapsed söövad lõunaks kodust kaasavõetud einet. Tihti tekitab nii sotsiaalmeedias kui ka koolides lapsevanemate tehtud lõunasöök palju vaidlusi. Keerulisse olukorda sattus üks vihane ema, kes jagas lugu oma poja õpetajast, kes kaebas, et lapsele oli kooli kaasa pandud vastik ja sobimatu lõunasöök, vahendab Tyla.

Anonüümseks jääda sooviv ema jagas sotsiaalmeedias, et hiljuti tõi ta oma viieaastase poja eelkoolist koju ning paar tundi hiljem helistas talle poja õpetaja. Naise sõnul oli õpetaja väga ebaviisakas ja nördinud ning käskis emal lõpetada oma pojale vastikute ja sobimatute lõunasöökide kaasa pakkimine.

Õpetaja jaoks ebameeldivaks lõunasöögiks osutus Ameerikas populaarne konservsink Spam ja koreapärane kääritatud kapsas kimchi. Naine sõnas, et pakkis lapsele sellise toidu kaasa just seetõttu, et see on poja lemmiktoit ning korea juurtega pere soovib, et ka laps nende traditsioonilisi toite sööks.

Naine oli õpetaja pöördumisest jahmunud, sest ta arvas, et tal on õpetajaga hea ja sõbralik suhe. Segaduses ema väitis postituses, et õpetaja ütles talle, et lõunasöök segas teiste õpilaste tähelepanu ebameeldiva lõhna tõttu. Kapsa ja singi kõrvale pakib naine tavaliselt kaasa ka tšillikastmes marineeritud kitsejuustu ja vürtsikaid tortillakrõpse.

Ema sõnas, et ta saab aru, et eine ei pruugi olla kõige tervislikum, kuid ta tahab pojale kaasa panna sellist toitu, mida ta kindlasti sööb. Naine kirjutas, et lõpetas kõne, öeldes, et ta mõistab õpetaja muret, kuid ei kavatse lapse lõunasööke muutma hakata. Hiljem saatis kool emale ka e-kirja, kus kirjutati, et naisel on keelatud lapsele selliseid toite kaasa pakkida.

Sotsiaalmeedias jagatud mure tekitas palju vastukaja, kuid paljud olid keerulises olukorras ema poolel. Üks kommenteerija kirjutas, et just õpetaja on see, kes halvasti käitus, sest ka teistel lastel on tihti veidraid toitumisharjumusi, millest ei tohiks suurt numbrit teha. Teine kommenteerija lisas, et õpetaja oleks pidanud oma rumalad arvamused lihtsalt endale hoidma. Siiski arvab üks postitusele vastaja, et kuigi toitu ei peaks kommenteerima, ei tohiks lõunasöök teisi inimesi segada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles