Gordon Ramsay jagab juustu säilitamisega seotud prohmakat, mis võib sulle karuteene teha

Kodu.postimees.ee
Copy
Gordon Ramsay, 2019. aastal.
Gordon Ramsay, 2019. aastal. Foto: CAP/TFS Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

Peakokk ning mitmete kokandussaadete juht Gordon Ramsay paljastab juustu säilitamisega seotud saladuse, mida paljud eirama kipuvad.

«Kõige hullem, mida juustuga teha saad, on see külmikust välja võtta, lasta sel 24 tundi toatemperatuuril seista ja seejärel uuesti külmikusse tagasi pista,» selgitab Ramsay ja lisab, et toatemperatuuril seisnud juust tuleb esimesel võimalusel ära süüa või halvimal juhul prügikasti visata. 

Peamine põhjus, miks sa ei tohiks juustu kunagi liiga kaua seisma jätta, seisneb peakoka sõnul kahjulike bakterite plahvatuslikus levikus.

Väga palju sõltub ka juustust endast, sest juustul ja juustul on ju ometigi vahe. Väljaanne Mashed soovitab veidi pehmemaid, piimakamaid juustusid, nagu mozzarella ja Brie, hoida jahedas. Eelmainitud juuste võib kuni kaks tundi toatemperatuuril hoida.

Seevastu kõvad, pikalt laagerdunud juustud, nagu Gouda, šveitsi juust ja cheddar, on veidi riknemiskindlamad. Healthline'i andmetel säilivad mõned kõvad juustud üsna hästi ka ilma jahutuseta, kuid kõige paremini säilivad need ikkagi pimedas ja jahedas keskkonnas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles