LAHTINE LEEK Endale süüa teinud pealinna poiss pääses napilt halvimast

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Tulekahju ei hüüa tulles! Eluohtlike olukordade vältimiseks tuleb enda ja oma lähedaste seljatagune kindlustada ning varustada oma kodu vajalike häireseadmetega. 

Seda, et tulekahjud tekivad ootamatutes olukordades ja kõige ebasobivamal ajal, kinnitavad kaks sündmust möödunud nädalast. Ühel juhul süttis toiduvalmistamisel toit, teise juhtumi puhul tekkis tuleohtlik olukord, kui perekond viibis välismaal.

Tallinna korterist andis Nublu andur möödunud nädalavahetusel tulehäire. Info häirest edastati kliendile, kes soovis patrulli kohalesõitu, sest kodus viibival 14-aastasel pojal oli pitsa ahjus põlema läinud. Häirele reageerinud patrulli kohale jõudes ütles poiss, et ahju ununenud pitsa oli leegiga süttinud. Patrull lülitas pliidi välja ja kattis tuletekiga. Lisaks avas ta korteri tuulutamiseks aknad ja seejärel saabus sündmuskohale ka Päästeamet. Korter kontrolliti päästjate poolt täiendavalt üle ja ohtu ei täheldatud. Toa ventileerimiseks võeti appi puhur. Kodus üksi viibinud poiss viga ei saanud, kuid pliit tuleb ilmselt välja vahetada.

«Toidu valmistamisel unustatakse ikka aeg-ajalt toit pliidile ja tekkiva suitsu peale annab andur häire, aga selline lahtise leegiga toidu süttimine oli eriti ohtlik. Hea, et korteris oli nutikas andur, mis häire juhtimiskeskusesse edastas ja poiss ei hakanud ise tekkinud ohtlikku olukorda lahendama,» ütles G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul.

Valgas päästis nutikas andur möödunud nädalal eramu, kui perekond viibis välismaal. Nublu andur registreeris vingugaasi häire ja kuna välismaal viibinud kontakt ei vastanud, siis läks patrull kohale ja kaasati ka Päästeamet. Lõpuks saadi eramu omanik kätte, kes lubas kohale saata võtmetega naabri. Naabri saabudes kontrolliti maja patrulli ja Päästeameti juuresolekul üle ning selgus, et naaber oli käinud ahju kütmas, kuid pani siibri liiga vara kinni. Suuremaid kahjusid ei olnud õnneks veel tekkinud ja ruumid vajasid lihtsalt tuulutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles