MUPO MANITSEB Kevadistel heakorratöödel on lehepuhuri kasutamine keelatud

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Mailiis Ollino/Postimees Grupp

Kevade saabumisega on saabunud ka esimesed kaebused seoses lehepuhurite kasutamisega kõnniteede koristamisel.

«Väga tore, et meie usinad koristajad on hakanud juba varakult graniitsõelmeid kõnniteedelt kokku koguma, kuid tuletame meelde, et Tallinnas kehtiva heakorraeeskirja kohaselt on avalikus kohas lubatud lehepuhurit kasutada vaid lehtede kokku kogumiseks. Keelatud on lehepuhurit kasutada muul otstarbel. Kindlasti ei tohi seda kasutada kevadkoristusel, sealhulgas graniitsõelmete kokku kogumiseks, sest koristusega kaasneb märkimisväärne tolmu õhku paiskamine,» ütles mupo Põhja-Tallinna piirkonna peainspektor Oksana Sviridenko. Kõigil koristustööde teostajatel palutakse sellega arvestada.

Kuna puhurite kasutamine toimub just hommikutundidel, siis on Põhja-Tallinna inspektoritel järgmiste nädalate jooksul teha enne tööpäeva algust oma piirkontrollis tihedamat kontrolli.

Pea meeles!

Lehepuhurite tööülesandeks on hõlbustada sügisest lehtede koristamist aedades ja suurematel maa-aladel, näiteks parkides ja talukohtades. Aedades saab sellega puhastada peenraid, põõsaste ja hekkide aluseid, pilusid ja kitsaid kohti, kuhu reha ja luuaga nii lihtsalt ligi ei pääse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles