ÜHE AJASTU LÕPP ⟩ Naine müüb maja, kus ta on elanud terve sajandi

Mona Lii Konnapere
, koostööpartner
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Nancy Gifford oli kaheaastane, kui tema pere 1921. aastal Inglismaal Somerseti külas uude koju kolis. Naine on nüüd üle sajandi samas majas elanud ja seal kasvades näinud nii 20. sajandit, Teist maailmasõda ja ka aastatuhande vahetust vahendab Tyla.

Giffordi pere ostis kodu 200 naela eest, mis tänases rahas oleks umbes 10 000 naela (ligikaudu 11 000 eurot – toim.). Arvestades Ühendkuningriigi hindadega, pole üllatav, et maja uuelt omanikult oodatakse selle eest peaaegu 170 000 naela (192 000 eurot – toim.).

Maja oli Giffordi pere sissekolimise ajaks juba peaaegu 40 aastat vana. Hoone ehitati 1882. aastal ja seal oli ka ühiskaev, et teisi tänava maju veega varustada. Siiski on naise pere kolimisest saadik majast palju muudatusi teinud, mis pole siiski üllatav, sest naine on majas elanud 102 aastat.

Kui nad esimest korda majja saabusid, olid köök, tualett ja pesemisnurk majast väljas ning pere pesi ennast plekkvannis. Nüüdseks on majja ehitatud uus köök, kuigi suur osa ülejäänud majast on endiselt samas seisukorras nagu siis, kui sinna rohkem kui sajand tagasi sisse koliti.

Naine otsutas maja maha müüa, sest tervise halvenemise tõttu soovib ta kolida Glastonburys asuvasse hooldekodusse. Tema 79-aastane poeg John, kes elab samuti samas külas, meenutas oma häid mälestusi majas elamisest. «Kui olin noor, elas tee ääres nii palju armsaid perekondi ja me kõik tundsime üksteist. Põldudel jooksmine, üle kraavide hüppamine ja jõgedes ujumine on asjad, mida lapsed tänapäeval ei tee,» sõnas mees. «Toona tundsid enamik meievanuseid kõiki lapsi. Me olime vaesed, aga kõik olid väga õnnelikud,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles