Toidublogi kahvliga.ee autor Kadri Raig lubab, et maitsest selle koogi puhul küll puudu ei jää.
Põhi
100 g ilma kivideta datleid
50 g kookosjahu
Mangokiht
0,5l mangopüreed
250 g kookoskoort
10 g agar-agarit
Šokolaadikiht
200 g avokaadot
200 g tumedat šokolaadi (kasutasin 44-protsendilise kakaosisaldusega)
Glasuur
50 g tumedat šokolaadi
100 g kookoskoort
Foto: kahvliga.ee/Janar Sääsk
Kadri märgib, et kasutas koogivormina 20-sentimeetrist lahtikäivat vormi. Kui ei ole tahtmist erinevate kihtidega mässata, soovitab ta teha vaid kaks kihti ehk siis koogipõhja ja kas mango- või šokolaadikihi sellele lisaks.
«Seega kui nii võtta, siis on siin kokku ju lausa kolme koogi retseptid. Ja ma julgen öelda, et kõik on äärmiselt maitsvad. Kui ainult ühe täidise kihiga piirduda, siis kindlasti tehke seda topeltkogus, et ikka jätkuks, loeb Kadri sõnad peale.
Põhi
Juhul, kui datlid ei ole pehmed, siis leota neid umbes pool tundi leiges vees ning siis pigista kuivaks. Kui on, siis võib leotamise vahele jätta.
Purusta datlid saumikseriga püreeks ning sega kokku kookosjahuga. Kui segu on väga kuiv, siis lisa kuni supilusikatäis vett.
Suru saadud segu 20 cm diameetriga lahtikäiva koogivormi põhja.
Kollane kiht
Mangokihi valmistamiseks kalla mangopüree potti, lisa sellele agar-agar ning kuumuta see segades keemiseni, et agar-agar aktiveerida.
Eemalda pott tulelt ning sega juurde kookoskoor.
Vala segu läbi sõela koogipõhjale ning tõsta kook jahedasse settima (see juhtub tegelikult päris ruttu, umbes tunni ajaga).
Pruun kiht
Šokolaadikihi tegemiseks tõsta šokolaad veevannile sulama.
Samal ajal eemalda küpse avokaado viljaliha ning püreeri see saumikserit kasutades.
Sega sulanud šokolaad avokaadopüree hulka ning vala saadud segu ühtlase kihina juba tarretunud mangokihile ning jäta kook veel mõneks tunniks settima.
Soovi korral valmista veel glasuur
Selleks kuumuta kookoskoor, sulata selles šokolaad ning vala saadud glasuur endale sobival viisil (näiteks üle serva tilgutades) koogile.
Kadri tegemistel ja retseptidel saab silma peal hoida tema blogis ja Instagramis.