NÄDALA RETSEPTID Leivaretro: lao võileivatorti ja veereta rummikooki

Britt Rosen
Copy
Lihtne võileivatort suitsukanaga. FOTO: Ragne Värk
Lihtne võileivatort suitsukanaga. FOTO: Ragne Värk Foto: FOTO: Ragne Värk

Tallinna Kultuurikatlas peetakse juba teist kevadet leivafestivali. Sel puhul tasub meelde tuletada, kuidas sünnib võileivatort, üks kunagisi kodutortide staare.

Kuigi leib maitseb värskelt niisamagi hea, soovitab toidublogija ja -ajakirjanik Ragne Värk sellega köögis mõnikord ka mängida. Iseäranis kõlbavad kokakunstiks seisma jääma kippuvad leivakontsud, millest võib teha riivleiba või segada seda rummikookidesse, nagu juuresolevatest soovitustest ja retseptidest lugeda. Samuti saab leivast argiõhtuks või peolauale suurepärase tordi, millel on paljude jaoks nostalgiamaitse sees.

Tagasi üles