LÕPP VAIDLUSEL ⟩ Spetsialist selgitab, miks ei tohiks nõusid enne masinasse panekut loputada

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Nutikad nõudepesumasinad teevad suurema osa tööst inimese eest ära. Sellest hoolimata on paljudel koduomanikel üks automaatne liigutus, mille võiks asjatundjate sõnul ikkagi tehnika hoolde jätta.

The Mirror rääkis LG Electronics'i kodumasinate vanemtootespetsialisti David Palmeriga nõudepesumasina kasutamise reeglitest. Asjatundja lükkas muu hulgas ümber levinud müüdi, et nõusid tuleb enne masinasse tõstmist loputada.

Nõudepesumasinatel on nimelt sisseehitatud sensorid, mis aitavad hinnata, kas nõud on puhtad või vajavad veel pesu. Sensoritest sõltub suuresti ka pesutsükli veekogus ja -surve, vahendab Irish Mirror. 

Kui aga nõud enne masinasse panekut põhjalikult ära loputada, võib masin saada valesignaali ja pesutsükli seetõttu poolikuks jätta. Palmer soovitab seetõttu eemaldada nõudelt vaid suuremad toidujäägid. Liigse loputamise tõttu võib masin vähem pesuvahendit doseerida, tingides omakorda kehvema pesutulemuse. 

Osade nõudepesumasinate puhul võib nimelt juhtuda, et kui kõik nõud peale ühe on eelnevalt loputatud, valib masin automaatselt kergema režiimi, mistõttu ei tule tõrksamad plekid enam nii kergesti maha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles