OLE KOHAL ⟩ Tallinna botaanikaaed avab laupäeval toataimede näituse

Kodu.postimees.ee
Copy
Tallinna botaanikaaia Palmimaja.
Tallinna botaanikaaia Palmimaja. Foto: Annika Lepp

Sel laupäeval avatakse Tallinna botaanikaaias näitus «Toataimi laiast maailmast», kus tutvustatakse uusi ja põnevaid toataimi. Nädalavahetustel toimuvad kasvuhoonetes toataimede ja taimekaitse teemalised retked. Lapsed saavad endale töötoas toataime istutada.

Näituse kuraatori, Tallinna botaanikaaia botaaniku Urmas Laansoo sõnul näeb näitusel teiste seas selliseid uudistaimi, kel Eestis veel nimegi pole. Samuti on nii mõnigi näitusel esitletav taim botaanikaaias esimest korda. Uudistaimede kõrval saab näha ammutuntud taimi, kes vähese hooldusega kenasti toime tulevad ja sobivad ka algajale taimesõbrale.

«Üha rohkem vajame ja hindame enda ümber rohelist ja tervislikku keskkonda. Toataimed muudavad meie ruumid hubasemaks ja rõõmsamaks. Nende hulgas on nii kauni lehestikuga taimi kui ka rikkalikult õitsejaid – igaüks leiab enesele meelepärase,» lubab kuraator Urmas Laansoo.

Toataimede näitus on Tallinna botaanikaaias 1.–9. aprillini kella 11.00–16.00. Ekskursioonid ja töötoad on botaanikaaia sissepääsutasu eest.

Ajakava:

01.04 kell 12.00 Toataimi tutvustav retk (Urmas Laansoo)

01.04 kell 13.00 Taimekaitseretk (Pille Hermann)

02.04 kell 12.00 Lastele töötuba «Minu esimene toataim» (Tiia Jaanus)

02.04 kell 13.00 Taimekaitseretk (Pille Hermann)

08.04 kell 12.00 Toataimi tutvustav retk (Urmas Laansoo)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles