Tallinna külje alla ehitatakse 150 miljoni eest uusi äripindu

Kodu.postimees.ee
Copy

Restate arendab Tallinna külje all Tänassilma piirkonnas uut äriparki, esimene hoone nimega Sinine Maja sai täna nurgakivi. Kokku on Restate'i arendatava Tänassilma äripargi suurus üle 35 hektari, millele on kavandatud 16 kinnistut arenduspotentsiaaliga üle 200 000 ruutmeetri.

Esimene 3500 ruutmeetri suurune ärihoone hakkab mahutama moto-tehnoteenuseid osutavaid ettevõtteid, mis pakuvad kõike sõidukite ülevaatusest kuni hoolduse ja remondini. Hoone teisel korrusel on kontoripindu 640 ruutmeetri jagu. «Tänassilma on juba toimiv ning jõudsalt kasvav äripiirkond. Uus teenushoone kannab nime Sinine Maja ja toob piirkonnas tegutsevatele ettevõtetele vajalikud teenused käe-jala juurde,» sõnas Restate'i esindaja Toomas Kuusk.

Kuigi planeeringute ehitusõigused lubavad äripargi hoonestada kuni 200 000 ruutmeetri ulatuses, ei ole see Kuuse sõnul eesmärk omaette. «Soovime äripargist luua sidusa tervikkeskkonna, kus on hea töötada ning kuhu on kliendil mugav tulla. Kuna äripark asub lähedal mitmetele elupiirkondadele, nagu Laagri, Saue, Keila ja Saku, võidavad sellest ka piirkonna elanikud,» on Kuusk veendunud.

Sinise Maja ümbruses olevad teed on avarad, maja juurde kuulub rohkelt autode parkimiskohti, jalgrattaparkla, elektriautode laadimispunktid ning nutipinkidega kergliiklusteed. Kogu hoonestus on kavandatud BREEAM-sertifikaatidega. «A-klassi energiamärgis ning päikesepaneelid on olemas ka täna nurgakivi saanud Sinisel Majal,» ütles Kuusk.

«Tulevikus kerkivad hooned toovad äriparki teenuseid toitlustusest ja teenindustest kuni esmatarbekaupade pakkujateni. Meil on võimekus pakkuda üürimiseks built-to-suit-tootmishoonet kuni 12 800-ruutmeetrise ehitusaluse pinnaga,» sõnas Kuusk. Äripargi investeeringu kogumaht on enam kui 150 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles