FUNKTSIONAALNE SILMAILU ⟩ IKEA uus kollektsioon toob päikese tuppa

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Rootsi mööblihiid viib oma keskkonnahoiu printsiibid uuele tasemele. Peagi turule jõudev lambikollektsioon mitte ainult ei säästa energiat, vaid ka koduomanike rahakotti. 

Rootsi ettevõte lõi hiljaaegu käed päikeseenergia ettevõttega Little Sun, et luua taskukohased ja keskkonnasäästlikud LED-lambid. SAMMANLÄNKAD-nimeline kollektsioon sisaldab esialgu kahte luksusliku välimusega lampi, millest ühe puhul on tegu laualambiga, teine on aga mõeldud kaasaskandmiseks. 

Rootsi IKEA loovjuht James Futcheri sõnul nägid mõlema ettevõtte loovmeeskonnad ränka vaeva, et ühendada funktsionaalsus ja silmailu, ühtlasi ka energiatõhusus ja kunst. 

«Selle koostööprojektiga tahtsime tekitada laiemat arutelu päikeseenergia ümber. Meie ühine veendumus on, et läbimõeldud disainiga suudame tõsta teadlikkust ja luua midagi taskukohast ja igikestvat,» ütleb Futcher. 

Little Suni disainer Philipp Käfer leiab, et päikeseenergial töötav lamp on majapidamiste esimene samm energiasäästlikuma elu suunas. «Meie eesmärgiks oli päikeseenergia ja majapidamiste ühendamine, ent pidime leidma poeetilise viisi, kuidas seda teha ning koduomanike silmis atraktiivseks muuta,» meenutab Käfer ning lisab, et päikeseenergial töötavad lambid on küll väikesed, ent võimsad. 

SAMMANLÄNKAD kollektsioon jõuab turule aprillikuu jooksul. Lampide hinda ei ole IKEA veel täpsustanud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles