Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

NÄDALA RETSEPTID Tahaks midagi rohelist. Võta spargel!

Copy
Sparglisupp näeb välja ja maitseb nagu kevad. Soovi korral võib supile poetada praetud peekonikribalaid. FOTO: Shutterstock
Sparglisupp näeb välja ja maitseb nagu kevad. Soovi korral võib supile poetada praetud peekonikribalaid. FOTO: Shutterstock Foto: Shutterstock

Kui kangesti isutab kevadise rohelise järele, sööge rohelist sparglit. See kevadekuulutaja ei nõua ega tahagi erilist kokanduslikku trikitamist. Leebe kohtlemine ja kasin lisand laseb aedvilja enda maitsel särada.

Ehkki mõnel talunikul on väikesed krõmpsud kasvuhoonekurgid juba omast käest võtta ja levib kuuldusi karulaugu arglikust tärkamisest, kulub omamaise värske rohelise kõrgajani veel nädalaid. See-eest on kaugete maade spargel poe- ja turulettidel enamasti aasta ringi olemas, liiati kestab aprillist suve alguseni Euroopas kohaliku spargli põhihooaeg ning nii noori rohelisi kui ka valgeid sparglivarsi jõuab meilegi rohkem.

Tagasi üles