Viski Kaljustel, Kestvus Joost ja teised: need on Tallinna Kammerorkestri lemmikjoogid

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Muusika ja hea huumor on lahutamatud: mõlemal on võime tõsta õnnetunnet, teravdada mõtteerksust ja parandada mälu, lisaks võib nii muusika kuulamisest kui ka heast naljast leida inspiratsiooni, et muuta tavaline eriliseks.

Täna, 1. aprillil, jagab Tallinna Kammerorkester oma 30. sünnipäeva puhul ideid pidulikuks joogikaardiks. «Ühtlasi on see ideaalne lahendus just tänasel naljapäeval, kui tahate pakkuda inimestele midagi erilist, kuid teate, et nad on armastavad siiski tavalist,» ütles jooke seganud TKO viiuldaja Mari Targo.

Mein Weg

Arvo Pärt on loonud samanimelise teose ning inglise keeles saab täiel rinnal laulda «I Did it My Way». Eestikeelsesse kööki ülekantult võta aga kann kuuma veega (musta tee puhul 95℃ ning rohelise tee puhul 80℃ kraadi) ja valmista oma külalisele tassike teed.

Inetu Mardipoeg

Tallinna Raeapteek on inspireerinud Jaan Krossi looma jutustust «Mardileib» ja Indrek Harglat Melchiori krimkasid, niisamuti «Apteeker Melchior» filmide tegijaid. Kiirele ajale kohaselt ei ole meil aga aega oodata inetu pardipoja kasvamist kauniks luigeks – me tahame kohe tulemust! Niisiis, Inetu Mardipoeg: värske kuum kohv igaks hommikuks ja soovi korral ka muuks ajaks.

Eva Sume

Siidri- ja õllepruulimine läheb moodi niipea kui kasel mahlad voolama hakkavad. See, mida igaüks oma koduköögis valmis kääritab, väärib mõistagi kaaskondlastele proovida toomist. Pane joogile autori nimi ja liida sellele mõni kaunis omadussõna, mis maitsenüansse kõige paremini rõhutab.

Viski Kaljustel

Koostisosa, mis lööb viski maitsenüansid õitsele, on leidnud eestikeelse sobilikuma vaste. Kui inglise keeles kõlab jääga elegantselt «on the rocks», siis eesti keeles saab nüüd öelda Kaljustel.

Püha Tõnu Kiusamine

Heidame taaskord pilgu filmimaailma, kust leiab Veiko Õunpuu samanimelise filmi. Ida-Euroopa. Uus sajand. Hundiseadused ja hundiisu. Mõni on veel alles, kes otsib hea ja kurja tundmise puud, tõenäoliselt eesmärgiga sellest valmistada kvaliteetset … Keskikka jõudnud Tõnu leiab end hämarduvast metsast, millest kirjutas Dante.

Kestvus Joost

H2O ehk teisisõnu vana hea vesi – inimene vajab vett sõltumata sellest, kas ta on Põhja-Eestis või Lõuna-Eestis. Joogi nimi on pühendusega Vanemuise muusikajuhile. Ühtlasi on see vastukaaluks filmile «Jan Uuspõld läheb Tartusse», sest seekord on siht vastupidine. Tasub meeles pidada, et igasuguse eesmärgini jõudmise edu garanteerib veetarbimine!

Maailma Parim Vioolamängija

Õnneks on iga ameti kohta anekdoodid, millega kolleege lustitujus naerutada. TKO naeratuses näeb muide täitsa mitut naljahammast. Orkestrandi huumorinurgas on vioolamängijad kõige julgemad, sest neil on nali: «Küsisin baarist Maailma Parimat Vioolamängijat. Sain vastuseks, et seda neil ei ole…» Saladuskatte all võime aga avaldada, et kõik maailma parimad vioolamängijad töötavad just Tallinna Kammerorkestris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles