EKSPERT Seda Tallinna külje all paiknevat asulat ootab suur kinnisvaratorm (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Kurna küla. Pilt on illustreeriv.
Kurna küla. Pilt on illustreeriv. Foto: Madis Veltman/ Postimees Grupp

Kinnisvarabüroo Uus Maa Harjumaa kutselise konsultandi Marek Kirjaneni sõnul on kinnisvarasektori madalseisust hoolimata oodata kiiret arengut Kiilis, kuhu Ikea kolimine toob nii uued töökohad, kaubanduse kui elamuarendused.

Marek Kirjaneni kinnitusel tuleb tänavune aasta uusarenduste poolest vaene, aga Kiili on üks erand. «Varsti valmib Ikea lähedal Kurnas 20 000 ruutmeetri suurune kaubanduskeskus, mis on sel aastal sisuliselt ainus omalaadne,» ütles Kirjanen.

«Maailma kogemus näitab, et elu läheb Ikea ümber kiirelt käima. Kiilisse on võrreldes teiste Tallinna lähivaldadega veel vähe uusarendusi rajatud, aga need, mis tehti, läksid hästi kaubaks ja trend on kindlasti tõusev. Kiilisse tuleb selgelt elukondlikku kinnisvara järjest juurde,» lisas Kirjanen.

Kuigi riik ei taha praegu ise taristusse suurt investeerida, paneb just see elu väiksemates asulates käima. Kiilile andis Kirjaneni sõnutsi tõuke neljarealise Tallinna ringtee rajamine, mis tõi sinna suured investeeringud: logistikakeskused, töökohad ja kaubanduse.

«Peale Ikea valmimist liiguvad asjad aga Kiilis mitmekordse kiirusega ning kogu alevik areneb. Kiilist saab selgelt tõmbekeskus, kuhu kolivad töökohad ja inimesed. Logistika- ja laosektor on koos e-kaubandusega selgelt tõusuteel ning Kiilist on saamas sisuliselt Eesti logistikapealinn,» ütles Kirjanen.

Uue Maa kutselise maakleri sõnul kolivad logistikakeskused pigem Tallinna kesklinnast sobivamatesse asukohtadesse suurte magistraalide läheduses: Pärnu, Tartu ja Peterburi maantee äärde. «Lao- ja tootmispindadest on tegelikult praegu Harjumaal pikemat aega defitsiit ning Tallinna ringtee ümbrus on selleks üks atraktiivsemaid kohti. Kuhu kolib tööstus ja töökohad, sinna tulevad inimesed ja elamuarendus kiirelt järele,» sõnas Kirjanen.

Arendajad otsivad Kirjaneni sõnul praegu Kiili ümbrusesse aktiivselt tootmis- ja elamumaid ning see ongi väga suure potentsiaaliga investeering.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles