Pähklitäidisega Geisha šokolaadide ja kommide retseptis muudetakse vaid üht koostisosa. Kas ja kuidas see maitses kajastub, otsustab tarbija.
MAITSE JÄÄB ⟩ Aastaid muutumatuna püsinud Geisha šokolaadi retsept uueneb
Retseptimuudatused on tarbijate jaoks teatavasti tundlikud teemad. Nüüd selgub, et pagari- ja kondiitritooteid tootev ettevõte Fazer asendab ühe Geisha šokolaadi retseptis oleva palmiõli kakaovõi vastu. Palmiõli lisati Geisha koostisesse 1998. aastal, mil toonase šokolaadi koostises olnud maapähklivõi asendati palmiõli ja sheavõi seguga.
Fazer kavatseb 2024. aasta lõpuks eemaldada palmiõli kõikidest oma küpsise- ja kondiitritoodetest, vahendab Iltalehtti.
«Alustasime palmiõli asendamist 2021. aasta lõpus ja sel ajal uuendasime Wiener Nougat komme jõuluturu jaoks. Nüüd oli Geisha kord. Retseptimuutus toimub jooksvalt ja maist-juunini valmib enamik Geisha tooteid uue retseptiga,» ütleb Liisa Eerola, Fazeri kommunikatsioonijuht.
Ettevõte lubab, et klassikaks saanud šokolaadi maitse ei muutu ka juhul, kui muutub selle retsept. Ühtlasi kinnitab Fazer, et uue retseptiga šokolaad on läbinud ka kõik nende korraldatud maitsetestid.