RAHVAS ON RÄÄKINUD 2022. aasta parimad gluteenivabad tegijad on selgunud

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Eesti Tsöliaakia Selts tunnustab rahvahääletusel parimateks ostunud tegijaid ja tooteid. Ehk leidub parimatest parimate seas ka mõni sinu isiklik lemmik?

Juba kuuendat korda toimuval konkursil «Parim gluteenivaba tegija» oli kõigil huvilistel võimalik esitada nominente ja hääletada oma lemmiku poolt.

AS Prisma Peremarket pälvis konkursil tiitli «Parim gluteenivabu tooteid müüv kauplusekett 2022». Prisma puhul kiitsid tarbijad poeketi gluteenivabade toodete sortimenti, nende head leitavust ning selget ja eristuvat gluteenivabade toodete märgistussüsteemi. Selles kategoorias toodi mitmeid kordi esile ka Selveri, Rimi ja Coopi toidupoode.

Kategooria «Parim gluteenivabu tooteid müüv kodupood 2022» pani kinni Veskimöldres asuv Veski Market, kus on gluteenivabad tooted alati saadaval. 

«Parima gluteenivabu tooteid müüva e-poe 2022» tiitli sai taas kord endale www.sinuteek.ee.

Tiitli «Parim eestimaine gluteenivaba toode 2022» sai Priileiva toode Olümpia küpsis. Toodet kirjeldati kui väga hea maitsega magusat alternatiivi, mida pidupäeva puhul lauale panna või külla minnes kaasa haarata.

Veel toodi mitmel korral välja Mönusa, Täkumetsa, Tõrvaaugu mahetalu, Pärnamäe ja Rõngu Pagari gluteenivabu tooteid.

«Parima välismaise gluteenivaba toote 2022» tiitli saajad on Incola erinevad saiad ja kuklid. Neid kirjeldatakse kui väga hea maitse ja tekstuuriga saiatooteid, mis on pehmed ega meenuta oma tekstuurilt «saepuru».

Veel nimetati mitmel korral Schäri erinevaid jahusid, Bezgluteni tooteid, Sunnuntai gluteenivaba nisujahu ning Semperi ja Peak’s Free Fromi tooteid.

Tiitli «Parim gluteenivaba toitlustaja 2022» pälvis sel aastal kohvik Vaffel, kes lisaks saavutas esikoha kategoorias «Parim gluteenivaba uustulnuk 2022», olles esimene gluteenivaba vahvlikohvik Eestis.

Gluteenivabade toitlustajatena toodi veel esile: BiPa ja Priileib, Imavere Alexela, Saiapesa koduköök, kohvik Oivaline, GOSPA restoran, Daily kohvikud, Healthy Sweets by Polina ja NOP. Gluteenivaba uustulnuka kategoorias said mainitud ka: BiPa ja Priileib, Healthy Sweets by Polina, Mönusa juusturull ning Saiapesa koduköök.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles