«SÜDAMESOOV» ⟩ Tänases osas täitub noore hooldustöötaja Brita unistus

Kodu.postimees.ee
Copy
«Südamesoov» on Kanal 2s täna kell 20.
«Südamesoov» on Kanal 2s täna kell 20. Foto: Kanal2

Täna kell 20:00 räägib Kanal 2 «Südamesoov» autismist ja sellega kaasnevatest muredest nii perede kui ka tugiisikute jaoks. Saate peategelane, 23aastane Brita, aitab hakkama saada teismeeas autistidel. Samal ajal õpib ta ka hooldustöötajaks, aitab munarakudoonorina lasteta peresid ja hoiab kahte autismiga poissi. 

Kuna Brita püüab kõigi jaoks olemas olla, on ta lähedased hakanud muretsema, et lahke abistaja võib end ühel hetkel läbi põletada.

Juba vaid 19-aastaselt töötas Brita inimestega, kes vajasid vaimset tuge ja võisid vahel ka enda elu kallale minna. Britat ei heidutanud nende rasked ja valusad lood. Ta õppis Tartus tegevusjuhendajaks ja õpib praegu hooldustöötajaks. Selle kõrvalt on ta teinud pidevalt 24-tunniseid vahetusi Rakvere Lille Kodus, hoolitsenud seal teismeliste autismiga noormeeste eest. Need noored mehed on õblukesest Britast suuremad ja muutuvad sageli vägivaldseks. Sinikad on Brita töö osa.

Britale teeb muret, et hooldustöötaja amet on noorte seas vähepopulaarne. Eestis on palju erivajadusega lapsi ja nende vanemaid. Brita näeb, et nad vajavad enda kõrvale pühendunud tugiisikuid ja hooldajaid. Brita ise aitab Marianat ja Teetu. Mariana ja Teedu kaks poega on mõlemad autistid. Neid tuleb pidevalt jälgida ja nende eest hoolitseda 24/7. Brita lähedased kardavad aga, et noor abistaja on enda kanda võtnud liiga suure koorma - ta püüab olemas olla kõigi teiste jaoks ja võib ühel hetkel läbi põleda.

«Südamesoov» on Kanal 2s täna kell 20, kohe pärast «Reporterit».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles