Hunnitu magusakäekirjaga kondiiter Merle Jakobson jagab oma retseptivihikust lihavõttemaiuste retsepte, kust ei puudu pühadestaar kohupiim ega kollane värv. Pasha tuleks hakkama panna juba täna.
Tellijale
NÄDALA RETSEPTID ⟩ Kuidas teha lihtsat pashat ja kihilist kohupiimadesserti?
Vaarikamakroonid ja pähklipuistega šokolaadirattad, mitmekihilised tordid ja ülemöödunud sajandi Pariisis sündinud luksuslik Saint-Honoré kook – see on vaid näputäis Merle Jakobsoni hõrgust prantsuspärasest kondiitrikunstist, mida ta oma helerohelises Tähtvere-köögis maiasmokkadele tellimise peale küpsetab, saatjaks mängimas klassikaline muusika. Vähe sellest, praeguseks jagab Pariisi kuulsas Le Cordon Bleu kokakoolis kondiitriks õppinud ja Tartus oma väikeses Merlette magusaäris askeldav naine maiusetarkust ka kondiitrikoolitustel. Lisaks kuulub ta desserdimeistrina kokkade võistkonda, mis esindab Eestit järgmisel aastal Saksamaal kulinaariaolümpial. Tema kamamakroone said maitsta tänavuse presidendi vastuvõtu külalised.