TARK EI TORMA 5 olulist nõksu, mida toataimede valikul jälgida võiksid

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Toataimede valikul tuleb arvestada nii taime kui kodu eripäradega. Silmailu ja trendid võiks selles valemis viimaseks jätta.

Põhjalik kodutöö

Enne, kui poodi tormad, tasub teha põhjalikku eeltööd sortide kohta, mida osta kavatsed. Pilkupüüdvate eksootiliste taimede eluiga võib jääda lühikeseks, kui sa ei ole end kurssi viinud taime vajaduste ja eripäradega.

Veendu, et taimed on terved

Toataimede valikul tuleb olla väga tähelepanelik, et ostukorvi ei satuks taim, mis on kahjuritest puretud. Kontrollida tuleb nii selle mulda, varsi kui lehti. Kahest-kolmest kolletunud lehest piisab, et saada aimu taime tegelikust seisukorrast, vahendab kodu- ja sisustusportaal Apartment Therapy.

Uuri päritolu kohta

Kaupmehelt või edasimüüjalt tasub kindlasti küsida taime päritoluriigi kohta, kui etiketil see märge puudub. Lisaks tasub uurida, kui kaua taim sihtriiki rändas.

Kasvutingimused kodus

Unusta emotsiooniostud ning vali koju taimed, mis kodustesse tingimustesse kõige paremini sobivad. Kuiva toaõhuga majapidamisse ei ole näiteks mõtet muretseda taimi, mis armastavad suurt õhuniiskust. Päikesele avatud kodudesse ei ole aga paslik tuua taimi, mis eelistavad varjulisemat keskkonda.

Unusta trendid

Toataimede trendid käivad sisekujundusega käsikäes. Kuna paljude trendide eluiga on kahetsusväärselt lühike, ei tasu ka toataimi selle järgi osta. Taimi on mõistlik valida isikliku eelistuse, mitte moesuuna järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles