Coop pakub ühel tingimusel nullmarginaaliga laenu

Kodu.postimees.ee
Copy
Võrumaalase Coop pangas asuvalt kontolt oli kadunud üle tuhande euro.
Võrumaalase Coop pangas asuvalt kontolt oli kadunud üle tuhande euro. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Coop Pank hakkas pakkuma oma klientidele kõige energiasäästlikumate ehk A-energiaklassiga kodude ostmiseks või ehitamiseks kodulaenu, mille intressi pangamarginaal on esimesel aastal 0 protsenti, millele lisandub kuue kuu keskmine euribor.

Coop Panga kodulaenude äriliini juht Karin Ossipova sõnul soovib Coop Pank soodustada energiasäästlikumate kodude soetamist ja seeläbi aidata kaasa kliimamõju vähendamisele. «A-energiaklassi kodud maksavad enamasti ostuhetkel rohkem, kuid pikema aja jooksul aitavad omanikel kokku hoida energiakuludelt ja on keskkonnasõbralikumad. Soovime pakkumisega julgustada oma kliente eelistama energiatõhusaid kodusid ja seeläbi oma igapäevastelt kuludelt kokku hoidma,» rääkis Ossipova.

Coop Panga kliendid saavad A-energiaklassiga kodu ostuks või ehitamiseks kodulaenupakkumise, mille intress koosneb esimesel aastal 0-protsendilisest marginaalist ja tasuda tuleb vaid 6 kuu euribor. Sellise pakkumise saamiseks tuleb laenutaotlus pangale esitada hiljemalt 30. juuniks 2023 ja esimene laenu väljamakse peab toimuma hiljemalt 30. aprillil 2024. Kui soodustingimustega laenu esimesest väljamaksest on möödunud aasta, rakendub laenule tavapärane riskimarginaal alates 1,7 protsendist, millele lisandub 6 kuu euribor.

Karin Ossipova.
Karin Ossipova. Foto: Ardo Kaljuvee

Praegu moodustavad A-energiaklassiga kodud ligi 4 protsenti Coop Panga kodulaenuportfellist ning selliste kodude osakaal on suuresti kasvanud just sel ja möödunud aastal. «See näitab, et inimestel on A-energiaklassi kodude vastu järjest suurem huvi ning ka turule lisandub järjest enam energiatõhusaid elamuid. Kuigi valdav osa elamispindadest jäävad Eestis siiski jätkuvalt alla A-energiaklassi, on seoses liginullenergia nõude rakendumisega uutele väike- ja korterelamutele lähiaastatel oodata senisest veelgi suuremat laenunõudlust just A-energiaklassi varade soetamiseks,» sõnas Ossipova.

Coop Pank teeb energiatõhusamete kodude arvu suurendamiseks ka tihedat koostööd KredExiga, mis vahendab eluaseme käendust uue eluaseme soetamiseks või olemasoleva renoveerimiseks. Coop Pank aktsepteerib KredExi pakutavat energiatõhususe käendust eraisikutele, mis võimaldab vähendada rahalise omafinantseeringu nõuet ning saada pangast rohkem laenu just energiatõhusa kodu ostmisel või ehitamisel ja kodu energiatõhusaks rekonstrueerimisel.

Lisaks saab kodulaenuga kombineerida ka KredExi pakutavat väikeelamute rekonstrueerimistoetust. Alates eilsest, 10. aprillist pakub KredEx rekonstrueerimistoetust ka korterelamutele suurema energiatõhususe saavutamiseks ja ühistud, kellele üksnes toetusrahast ei piisa, saavad vajalike tööde teostamiseks taotleda korteriühistule ka pangalaenu.

Ligi kolmandik Eestis kasutatavast energiast kulub elamutele, seega saab hooneid energiatõhusamaks muutes keskkonnamõju oluliselt vähendada. Energiamärgis on dokument, mis annab ülevaate sinu kodu tegelikust energiatarbimisest – kui palju kulub energiat küttele, elektrile, vee soojendamisele jms.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles