Läti Investeerimis- ja Arenguagentuur (LIAA) sõlmis eelmise aasta lõpus lepingu riigi gastronoomilise potentsiaali analüüsimiseks, mis läks maksma 150 tuhat eurot. Nüüd on esimesed järeldused tehtud ning LIAA korraldab koolituse, tõstmaks Läti gastronoomiliste pakkumise üldist kvaliteeti ja mitmekesisust.
«Me tahame õppida ja täiustada oma kulinaariatehnikaid, õppida rohkem praeguste ülemaailmsete suundumuste kohta, saada teadmisi parimatelt ja mõista taset, mida Michelini eksperdid meilt tulevikus ootavad. Selle aasta kuum teema on tõhusus ja jätkusuutlikkus, seega peame keskenduma energia optimaalsele kasutamisele, rohelisele mõtlemisele, hooajaliste kohalike toodete kasutamisele ja jäätmete vähendamisele. Neid teemasid õpime koos ekspertidega ja oleme valmis Läti toitlustusettevõtetes paljusid asju muutma, et saavutada mitte ainult kõrgeim kvaliteet, vaid ka tõhusust,» kommenteeris koolitust Läti Bocuse d'Or akadeemia president Svetlana Riškova LSM-ile.