UNUSTA VESI ⟩ Soome kokk jagab kõige kiiremat moodust munade värskuse kontrollimiseks

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Soome peakokk Hans Välimäki jagab munade värskuse kontrollimise nippi, mida ta iga kell muudele trikkidele eelistab.

Muna värskuse kontrollimiseks tuleb see külma või leigesse vette tõsta ning jälgida selle asendit vees. Kui muna vajub põhja, on kindlasti tegemist toidukõlbuliku munaga. Kui muna tõuseb põhjast vaid veidi kõrgemale, tuleb muna esimesel võimalusel ära süüa. Vee pinnale hulpima jäänud muna on aga ilmselt juba riknenud ning kõhutäiteks see enam kõlba. 

Loe ka: MUNAUPUTUS 〉 Neli superlihtsat retsepti, et pühadest üle jäänud munad raisku ei läheks

Soome peakoka Hans Välimäki kinnitusel leidub aga veelgi kiirem moodus munade värskuse kontrollimiseks. Iltalehtile intervjuu andnud Välimäki sõnul saab seda teha munade raputamise teel. Kui vanema muna puhul on raputades kuulda, kuidas muna sisemus vastu munakoort loksub, siis värske muna puhul ei tohiks helisid kostuda.

Head katsetamist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles