Soome peakokk Hans Välimäki jagab munade värskuse kontrollimise nippi, mida ta iga kell muudele trikkidele eelistab.
UNUSTA VESI ⟩ Soome kokk jagab kõige kiiremat moodust munade värskuse kontrollimiseks
Muna värskuse kontrollimiseks tuleb see külma või leigesse vette tõsta ning jälgida selle asendit vees. Kui muna vajub põhja, on kindlasti tegemist toidukõlbuliku munaga. Kui muna tõuseb põhjast vaid veidi kõrgemale, tuleb muna esimesel võimalusel ära süüa. Vee pinnale hulpima jäänud muna on aga ilmselt juba riknenud ning kõhutäiteks see enam kõlba.
Soome peakoka Hans Välimäki kinnitusel leidub aga veelgi kiirem moodus munade värskuse kontrollimiseks. Iltalehtile intervjuu andnud Välimäki sõnul saab seda teha munade raputamise teel. Kui vanema muna puhul on raputades kuulda, kuidas muna sisemus vastu munakoort loksub, siis värske muna puhul ei tohiks helisid kostuda.
Head katsetamist!