Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

PEA MEELES Elutähtis samm, mida lõikelaua puhastamisel unustada ei tohiks

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Selgub, et veest ja nõudepesuvahendist ei piisa, et lõikelaual leiduvad bakterid hävitada. Ristsaastumise vältimiseks tuleb kasutada veidi kangemat vahendit.

Kas teadsid, et lõikelaud võib korraliku hoolduseta muutuda ristsaastumise koldeks? Bakterid ühelt või teiselt toiduainelt segunevad ning võivad ka kuumtöötlemise korral kõhuhädasid põhjustada, vahendab kodu- ja sisustusportaal House Beautiful. 

Loe ka: Proovi järele! Lihtne keemiavaba nipp räpase praeahju puhastamiseks

Kui oled näiteks toorest kala või liha lõiganud ning soovid järgmisena juurvilju hakkida, on soovitatav lõikelaud valgendiga puhtaks teha ning alles seejärel oma toiminguid jätkata. Toore liha kaudu võivad levida salmonella, koli- ja listeeriabakterid ning isegi parasiidid. Valgendi on aga desinfitseeriva toimega, hävitades kohe bakterid ning välistades kahjulike mikroobide sattumise su toidulauale. Pärast pesemist võib laua kas püstiselt õhu kätte kuivama jätta või selle kohe puhta köögirätikuga kuivaks teha.

Tagasi üles